Beloftevolle voetballer sterft in zwaar ongeval: bestuurder reed te snel en was geïntoxiceerd

Print
De 24-jarige Viktor De Coker uit Etikhove, een beloftevolle voetballer van derdenationaler KSV Oudenaarde, is bezweken aan zijn verwondingen na een zwaar verkeersongeval. Volgens de eerste vaststellingen van het parket van Oost-Vlaanderen reed de wagen waarin De Coker als passagier zat, te snel en was de bestuurder geïntoxiceerd. Bij KSV Oudenaarde wordt verslagen gereageerd: "Hier zijn geen woorden voor."

De hulpdiensten werden zaterdagochtend omstreeks 5.30 uur gealarmeerd voor een ongeval in de Weitstraat in Etikhove (Maarkedal). Ter hoogte van de molen "Ter Slepe" was een bestelwagen tegen een betonnen elektriciteitspaal gebotst. De bestelwagen was in een gracht beland, meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Bij het ongeval raakte passagier Viktor De Coker zwaar gewond. Hij moest uit het voertuig bevrijd worden en werd ter plaats gereanimeerd.

Na reanimatie ter plaatse werd de jonge voetballer samen met zijn gewonde neef, die de bestelwagen bestuurde, naar het AZ Glorieux in Ronse overgebracht. In de loop van zaterdagvoormiddag bezweek Viktor De Cocker aan zijn verwondingen.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van die deskundige is er sprake van onaangepaste snelheid, meldt het parket. "De bestuurder van het voertuig bleek geïntoxiceerd; zijn rijbewijs werd ingetrokken. Hij zal zich voor deze feiten dienen te verantwoorden voor de politierechtbank."

Droefheid en ongeloof

De verslagenheid bij bestuur en spelers van KSV Oudenaarde is groot. De wedstrijd van zondag 20 december tegen Izegem is afgelast. 'Met immense droefheid en ongeloof vernemen wij het overlijden van onze speler Viktor de Coker. Viktor vierde vorige week na afloop van de match tegen Racing Mechelen zijn 24ste verjaardag. Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en de ganse entourage van KSVO. Hier zijn geen woorden voor', reageerde de club op haar website.