Guus Hiddink volgt Mourinho op bij Chelsea

Print
Guus Hiddink volgt Mourinho op bij Chelsea

Foto: AFP

Guus Hiddink is officieel aangesteld als nieuwe trainer bij Chelsea, de ploeg van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard. Dat heeft de club bekendgemaakt. Hij volgt er José Mourinho op, die donderdag moest opstappen bij de Blues.

Het gonsde al van de geruchten en nu bevestigt Chelsea die dus. Guus Hiddink neemt de fakkel over van José Mourinho. De Portugees kreeg donderdag zijn C4 gepresenteerd na magere resultaten, waardoor Chelsea op de 16de plaats bengelt in het Premier League-klassement. Maandag smeerde Leicester de Londense club al hun negende competitienederlaag van het seizoen aan. Hiddink, ex-bondscoach van Oranje, moet de Blues nu dus weer naar de eerste helft van de tabel proberen brengen. De 69-jarige Nederlander heeft een contract tot het einde van dit seizoen.  

"Ik kijk ernaaruit om terug te keren naar Stamford Bridge", laat Hiddink in een reactie weten. "Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld, maar staat nu niet waar het zou moeten zijn. Toch geloof ik erin dat het tij dit seizoen nog kan keren." Hiddink passeerde al eens als coach bij Chelsea in 2009. Toen won hij met de Blues de FA Cup. De Engelse club kende toen een gelijkaardig verloop van het seizoen. Na een magere eerste helft van het seizoen nam Hiddink in februari het roer over van de Braziliaan Luiz Felipe Scolari. De Nederlander verloor toen slechts een match in de competie en trok Chelsea naar een derde plaats in het eindklassement. Toen coachte hij ook het nationale elftal van Rusland.

Chelsea speelt vandaag tegen Sunderland. Hiddink zal al bij de match aanwezig zijn, maar laat het coachen nog even over aan Steve Holland en Eddie Newton. Die twee blijven bij het team als assistent-trainer naast Hiddink.