Winnares Cant: “Blij dat ik in Namen met leiderstrui start”

Print
Winnares Cant: “Blij dat ik in Namen met leiderstrui start”

Foto: BELGA

Ondanks haar blessure boekte Sanne Cant zaterdag in de Scheldecross in Antwerpen haar tiende zege van het seizoen. “Dit doet wel deugd”, sprak ze na afloop, “want ik ondervind nog altijd wat hinder van mijn blessure.”

Veldrijden op Sportwereld.be

Cant beleefde een moeilijke start in Antwerpen en bengelde lange tijd rond de zesde à zevende plaats. Finaal kwam het goede gevoel wel terug en schoof ze op naarmate de wedstrijd vorderde. “Het was heel lastig en ik voelde dat ik nog wat ritme tekort kwam”, stelde ze. “Ik ondervind toch nog altijd wat last van dat scheurtje in mijn tussenribspier en had nog redelijk veel pijnscheuten, iets meer dan vooraf gehoopt. Hopelijk gaat het morgen/zondag in de Wereldbeker in Namen beter.”

Door de zevende plaats van Jolien Verschueren, op 1:16 van Cant, neemt de Europese kampioene ook de leiderspositie over van Verschueren. “Dat stemt me tevreden”, zei ze. “Het is een mooi klassement en er staan nog enkele leuke wedstrijden op het programma. In Namen start ik ook als leider, in die witte trui, dat doet me plezier.”

Helen Wyman vocht voor wat ze waard was, maar moest uiteindelijk in Cant haar meerdere erkennen in het zand. “Ik heb geprobeerd haar te volgen tot het einde en ik kwam nog vaak terug, maar in het zand is Sanne gewoon sterker”, gaf Wyman toe.