Sanne Cant pakt tiende zege van het seizoen in Antwerpen

Print
Sanne Cant pakt tiende zege van het seizoen in Antwerpen

Foto: BELGA

Sanne Cant heeft haar comeback in het veld niet gemist. De Belgische en Europese kampioene moest vorig weekend forfait geven voor zowel de Zilvermeercross in Mol, als de Superprestige in Francorchamps. De Lilse kampt met een scheurtje in de tussenribspier, maar was zaterdag alweer van de partij in het veld. Na een spannende strijd haalde ze het in de Scheldecross bij de vrouwen voor de Britse Helen Wyman en de Nederlandse Sophie de Boer.

Veldrijden op Sportwereld.be

De Tsjechische Pavla Havlikova nam de beste start op het strand van Sint-Anneke. Bijna de volledige eerste ronde nam ze voor haar rekening, maar met Ellen Van Loy, Nikki Harris en Helen Wyman volgde een trio op geringe afstand. Sanne Cant, terug na een blessure, volgde in zesde à zevende positie.

Na de eerste ronde was de bonus van de Tsjechische beperkt: 3 seconden op Harris, 6 op Van Loy en 11 op Wyman. Cant volgde op 17 seconden. Het was Harris die het kloofje dichtte en in haar wiel keerden ook Van Loy, De Boer, Cant en Wyman terug. De zes bleven bijna een kleine ronde samen, maar het was duidelijk dat Wyman en Harris nog iets in de reservetank zitten hadden. Ook Cant kreeg geleidelijk aan meer kleur en schoof iets voor halfweg cross op naar voren.

Harris moest wat gas terugnemen, Wyman ging er uiteindelijk vandoor met Cant die zich op de zandstroken telkens de meerdere toonde van de Britse. Wegrijden deed ze evenwel niet. Wyman vocht zich telkens terug en pas in het slot van de laatste ronde ontdeed Cant zich van haar Britse metgezel die tweede werd. Sophie de Boer vervolledigde het podium.

Voor Cant was het de tiende zege van het seizoen. Ze slaat ook een dubbelslag en neemt de leiderstrui in het klassement van de bpost bank trofee over van Jolien Verschueren, die zevende werd en nu een tweede plaats bezet op 1:11. Nikki Harris staat derde op 1:15 van Cant.