Quinten Hermans juicht bij beloften aan de Schelde

Print
Quinten Hermans juicht bij beloften aan de Schelde

De Scheldecross in Antwerpen bij de beloften werd zaterdag een prooi voor Europees kampioen Quinten Hermans. De belofte van het Telenet-Fidea Cycling team soleerde naar de zege voor Daan Hoeyberghs en Yorben Van Tichelt.

Veldrijden op Sportwereld.be

Veelwinnaar Eli Iserbyt kwam niet aan de start van de vijfde manche van de bpost bank trofee in Antwerpen. Wel van de partij waren zijn ploegmaten Quinten Hermans, Nicolas Cleppe en Thijs Aerts. Het was Europees kampioen Hermans die samen met Daan Hoeyberghs, Yorben Van Tichelt en de Tsjech Adam Toupalik de beste start nam.

Heel lang bleef het kwartet niet samen en het was Hoeyberghs die het langst het wiel kon houden van Hermans, maar uiteindelijk moest ook hij de rol lossen na drie ronden. “In het begin was het even de kat uit de boom kijken”, aldus Hermans na afloop. “Ik versnelde één keer en had meteen een mooie kloof. Die kon ik verder uitbouwen, maar makkelijk was het niet. Ik heb vol gereden tot aan de finish, want ik heb mijn zinnen nog gezet op dit klassement.”

Het was voor Hermans zijn vierde zege van het seizoen, na overwinningen in de Koppenbergcross, op het EK en vorige week in Essen. In het klassement van de bpost bank trofee staat Daan Hoeyberghs aan de leiding met 15 seconden voorsprong op Quinten Hermans en 2:13 op Jonas Degroote.