Reno Bauters triomfeert bij junioren in Scheldecross

Print
Reno Bauters triomfeert bij junioren in Scheldecross

Foto: Belga

Reno Bauters heeft zaterdag de Scheldecross bij de junioren op zijn palmares gebracht. De renner van Balen BC soleerde in Antwerpen naar de zege en haalde het voor Tijl Pauwels en Jente Tielemans, die de sprint om de derde plaats won.

Veldrijden op Sportwereld.be

Bauters maakte er op het strand van Sint-Anneke een onemanshow van. Hij ging er vandoor in de eerste ronde en gaf die koppositie niet meer af. De strijd om de ereplaatsen kende meer spanning en het was uiteindelijk Pauwels die profiteerde van een foutje van Arne Vrachten in de laatste zandstrook en zich kon ontdoen van zijn twee metgezellen. In de sprint om de derde plaats toonde Jente Tielemans zich sneller dan Vrachten.

Het was voor Bauters zijn tweede zege van het seizoen. “In de eerste ronde zat ik in tweede positie, ik nam over, kreeg enkele lengtes en twijfelde niet. Een cross in het zand ligt me en ik ben heel blij met deze zege.”

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Vince Van den Eynde. Hij soleerde naar de zege voor Niels Vandeputte en de Nederlander Mees Hendrikx.