WhatsApp Buurtpreventie Lanaken ook voor zelfstandigen

Print

Foto: Frits van der Wens

Lanaken - ‘WhatsApp Buurtpreventie Lanaken’ helpt zelfstandigen met een speciale WhatsApp groep-z! Onze gemeente wordt de laatste tijd geplaagd door een stijgend aantal inbraken en diefstallen, wij maken gebruik van de smart en I-phone mogelijkheden door middel van een applicatie, de WhatsApp.

Vanaf nu kunnen ook zelfstandigen ondernemers/handelaren zich bij onze ‘WhatsApp Buurtpreventie Lanaken’ groep-z aansluiten.
Deze groep-z kan nu onderling communiceren, b.v. bij winkeldiefstal, oplichting of vals geld dat word aangeboden en zo kunnen ze hun collega’s ondernemers waarschuwen voor bepaalde personen.
Verder maken zij ook deel uit van de groep van hun woongebied, bedrijf of zaak. Zij sturen berichten uit die te maken hebben met b.v. een overval, ramkraak, vluchtmisdrijf of verdachte personen en voertuigen.

De richtlijnen zijn duidelijk, men maakt eerst melding bij de politie op het alarmnummer de 1-0-1. Vervolgens wordt de groep gealarmeerd, hetzij door tekst en/of foto en zo kan misschien iemand uit de groep nog bijkomende informatie hieraan toevoegen als de verdachten/daders zich verplaatsen.
Wat is een WhatsApp? Een programma voor de smart of I-phone waarmee u gratis berichten kunt sturen, het werkt net zoals een SMS, maar dan meteen naar uw aangesloten groep.

Het meldingssysteem maakt de burgers alerter en zo ontstaat er door het vergroting van deze sociale controle een grotere pakkans voor de politie. De initiatief nemers willen zo een drastische daling van het aantal inbraken en diefstallen in onze gemeente Lanaken mee realiseren en dit met uw medewerking.

De initiatiefnemers ‘WhatsApp Buurtpreventie’ uit Lanaken hebben 2 maanden geleden een draaiboek uitgewerkt en vinden gehoor zowel bij burgemeester Marino Keulen, als ook de korpchef van de politie Jacques Phillipaerts. Zij steunen het initiatief en wij hebben hier een mooie samenwerking in gevonden, oa. door ook de wijkagent deel te laten uitmaken van een groep. Voorts mag iedereen met goede bedoelingen zich aanmelden.

Wie zoeken wij? Ben je 18 jaar of ouder en in het bezit van een smart of I-phone?
Dan hebben wij graag mensen die veel in hun eigen woonomgeving verblijven. Hoort u bij een bijzondere groep inwoners, laat u bv. elke dag uw hond meerdere malen uit bij u in de buurt, of wandelt u veel vaste rondjes en bent u vertrouwd met de omgeving en de mensen die er wonen? Dan bent u zeker degene die wij zoeken, maar ook mensen die beroepsmatig in onze gemeente vaak verblijven, zoals de postbode, pakjes bezorgers, glazenwasser en zij die gemeentelijk diensten uitvoeren, zoals groen/straat onderhoud!

Iedereen wil graag veilig wonen en leven in zijn eigen woonomgeving. De politie kan dit niet altijd alleen, vandaar dat wij een beroep doen op de oplettendheid van onze bewoners. Door mee te werken aan dit project krijgen criminelen minder kans hun slag te slaan in uw straat of buurt. Los van de preventieve werking die hier vanuit gaat! Met de medewerking van politie en gemeente doen we zoveel mogelijk om de veiligheid te waarborgen en wij zijn de extra ogen en oren van de politie.
Het project is geslaagd, als wij de criminaliteit cijfers samen omlaag krijgen. Dan pas groeit het besef dat de veiligheid in onze gemeente is toegenomen en wij als bewoners van Lanaken, de criminelen duidelijk een halt toeroepen.

Ga voor meer informatie naar onze website www.whatsapp-buurtpreventie-lanaken.be en schrijf u in!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio