Europese erkenning voor Technisch Heilig-Hartinstituut

Print
Europese erkenning voor Technisch Heilig-Hartinstituut

Foto: Johan Mulders

Tessenderlo - Internationalisering vormt al enkele jaren een vast onderdeel binnen het lessenpakket van het Technisch Heilig-Hartinstituut. Elk jaar opnieuw krijgen een vijftiental leerlingen de kans om stage te lopen in het buitenland. In de nabije toekomst zullen dit nog meer leerlingen worden.

Ook Epos, het nationaal agentschap voor Vlaanderen inzake Erasmus + in Brussel, is dit niet ontgaan. Vandaar dat zij de school het VET charter hebben toegekend. “Het Technisch Heilig-Hartinstituut is één van de dertien Vlaamse scholen die voor de eerste keer met dit label kunnen uitpakken”, verduidelijkt Johan Mulders, verantwoordelijk voor internationalisering in het THHI. “Het VET-charter werd toegekend op basis van de buitenlandse stages in het verleden en onze internationaliseringsstrategie voor de toekomst. Nu de school over dit charter beschikt zal het eenvoudiger worden om nieuwe aanvragen in te dienen. Het is de ambitie van het Technisch Heilig-Hartinstituut om nog meer buitenlandse stageplaatsen aan te bieden voor leerlingen en leerkrachten”.

De drie buitenlandse stages naar Berlijn, Vale de Cambra en L’Escala vormen andermaal de hoofdbrok dit schooljaar. Van 10 april tot 1 mei trekken zes leerlingen van het zesde jaar “Printmedia” en “Multimedia” voor drie weken naar Berlijn onder begeleiding van twee leerkrachten (zie foto). Vijf leerlingen van het zesde jaar “Autotechnieken” gaan aan boten werken in de haven van L’Escala van 10 tot 24 april. Ook zij worden bijgestaan door twee leerkrachten. Van 13 tot 27 maart gaan vier leerlingen van het zevende jaar “Interieurinrichting” onder begeleiding van twee leerkrachten al voor de vijfde keer naar Vale de Cambra in Portugal.

De afgelopen maanden hadden al een activiteiten plaats in het kader van onze internationaliseringsstrategie. “Zo brachten twee leerkrachten van onze Berlijnse partnerschool een voorbereidend bezoek aan België. In de toekomst willen zij Duitse studenten op stage sturen naar Tessenderlo. Onze zorgcoördinator Wim Rutten nam in november deel aan een internationale contactseminarie in Alden Biesen. Het thema was inclusie en speciale noden. Hij heeft nieuwe partners gevonden voor ons Erasmusproject rond nieuwe autoriteit. Onze directeur Yvan Lemmens bracht in november een voorbereidend bezoek aan Roemenië in het kader van een Erasmusproject van het Limburgs Platform Roemeniëwerkingen (LimPRo),” geeft Johan Mulders tot slot mee.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio