Werknemer kerncentrale Tihange naar ziekenhuis, maar niet omwille van brand

Print
Werknemer kerncentrale Tihange naar ziekenhuis, maar niet omwille van brand

Foto: EPA

In de kerncentrale van Tihange werd vrijdagavond een werknemer die een elektrische ontlading te verwerken kreeg, uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de woordvoerder van de kerncentrale zou dit incident niets te maken hebben met de brand vrijdagavond in het niet-nucleaire gedeelte van de reactor Tihange 1. De twee incidenten vonden plaats op verschillende verdiepingen, zo klonk het.

Even voordien had de burgemeester van Hoei, Alexis Housiaux, nog gemeld dat bij de brand waarop de stillegging volgde van Tihange 1, één werknemer gewond geraakte.

Die brand ontstond rond 22.35 uur. De brandweer moest ter plaatse komen en kon de vlammen tegen 22.55 uur bedwingen. De reactor kwam automatisch tot stilstand, zoals de procedures voorzien bij een technisch incident in het nucleaire of het niet-nucleaire deel van de installatie, zo meldde Electrabel eerder.

Volgens de woordvoerder van de kerncentrale, Serge Dauby, klaagde de werknemer in kwestie op het moment van de brand van tintelingen. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar kon in de loop van de avond zonder problemen naar huis terugkeren.

Electrabel stuurde omwille van de brand in het niet-nucleaire gedeelte van Tihange 1 ploegen ter plaatse om de oorzaak te achterhalen en een heropstart mogelijk te maken.