Nieuwe topman van Greenpeace België komt uit bankwereld

Print
Nieuwe topman van Greenpeace België komt uit bankwereld

Foto: BELGA

De Belgische afdeling van milieuorganisatie Greenpeace heeft een nieuwe topman beet. Vanaf 15 maart 2016 komt Vincent De Brouwer als directeur aan het roer te staan, zo meldt Greenpeace België zaterdag. De Brouwer heeft een achtergrond in de banksector en volgt Michel Genet op.

De 56-jarige burgerlijk ingenieur wil de komende jaren nauwer samenwerken met andere middenveldsorganisaties. ’Je kunt verandering vergelijken met trillingen’, zegt De Brouwer in het persbericht. ’Elke golf afzonderlijk heeft een beperkt effect. Maar wanneer steeds meer golven samenwerken, treedt resonantie op waardoor een enorme kracht kan worden uitgeoefend en het volledige systeem wel moet veranderen.’

De Brouwer is afkomstig uit Kortrijk en werkte eerder bij non-profitorganisaties als Terre en Iles de Paix. Maar hij was vooral actief in de bankensector, zowel in België als in het buitenland. Zo is hij momenteel ook actief als bestuurslid en voorzitter van het extern kredietcomité bij Alterfin, een coöperatieve vennootschap die in het Zuiden investeert.

Ook is hij regionaal bestuurder bij Bank of Africa. In het verleden werkte hij onder meer bij Bank Nagelmackers en de vroegere Generale Bank, zo leert zijn profiel op de sociaalnetwerksite LinkedIn.

Michel Genet leidde Greenpeace België gedurende zeven jaar. In september verhuisde hij naar Etopia, de denktank van de Franstalige groene partij Ecolo.