"Voorlezen is het leukste uurtje van de dag!"

Print
Lommel - In de bib van Lommel-centrum kan je tijdens het schooljaar, wekelijks op woensdagnamiddag, een feestelijk voorleesuurtje bijwonen. Het voorleesuurtje begint telkens om 14 uur en eindigt om 15 uur.

In de gezellige vertelkuil lezen ze voor uit de mooiste prentenboeken, telkens aan de hand van een bepaald thema. Deze week was het thema : Kerstmis.
Het voorlezen wordt afgewisseld met een knutselwerkje of een boekenspelletje.
Alle kleuters vanaf de tweede kleuterklas, kinderen uit het eerste, tweede en derde leerjaar en liefhebbers van mooie prentenboeken zijn van harte welkom op deze voorleesuurtjes. “We lezen elke woensdag voor. Om de twee weken wordt er ook rond het thema geknutseld. Vandaag maken de kinderen een kerstboom of een rendier”, vertelt Ina, voorleesmoeder in de bib. “ We hebben eerst naar kerstverhaaltjes geluisterd. Nu mogen we knutselen. Het knutselen is heel leuk”, vertelt Elise Dams (7).
Ook Mark (9) luistert aandachtig naar de verhalen. “Ik probeer heel vaak te komen”, vertelt hij. “Het is echt een heel leuk uurtje in de bibliotheek op woensdagnamiddag.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio