Fit & Gezond

Man deelt ontroerend afscheid van zijn overleden vrouw

Print
Man deelt ontroerend afscheid van zijn overleden vrouw

Foto: Shutterstock

In 2013 kreeg de Amerikaanse Heather McManamy te horen dat ze borstkanker had. Afgelopen dinsdag bezweek ze op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte. Maar voor ze heenging, gaf ze haar man Jeff een brief die hij in haar naam op Facebook moest plaatsen.

Jeff voerde haar laatste wens uit en deelde de brief via de pagina van zijn overleden vrouw. “Zo, ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik er niet meer ben. Het goede nieuws is, als je dit leest, dat jij nog leeft. Tenzij er wifi is in het hiernamaals. Ja, dit is rot. Rotter dan ik ooit kan beschrijven. Maar ik ben zo blij dat ik mijn leven vol liefde en plezier heb geleefd in het bijzijn van mijn familie en vrienden. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik nergens spijt van had en dat ik al mijn energie heb gebruikt om voluit van het leven te genieten. Ik hou van jullie allemaal en wil jullie graag bedankten om mijn leven zo fantastisch te maken.”

Ze voegt er nog aan toe dat het geen zin heeft om aan haar dochter Brianna te zeggen dat mama nu in de hemel is. “Dat klopt niet. Ik ben hier, in jullie midden. Wees daarom ook niet treurig als jullie aan me denken. Heb het liever over de goede momenten die we hebben gekend. Ik haat het als mensen verdrietig zijn. Vertel mijn dochter alsjeblieft verhalen over mij (waarin ik heus nog cooler mag voorgesteld worden dan ik werkelijk was).” Daarnaast heeft ze nog een bijzonder dankwoord voor haar echtgenoot, die haar steunde door dik en dun. “Echte soulmates bestaan. Ik ben gelukkig dat we meer dan een decennium bij elkaar konden zijn. Het breekt mijn hart om vaarwel te zeggen.”

Uit de brief blijkt dat Heather zelfs in moeilijke tijden een heerlijk gevoel voor humor had. “Als je naar mijn begrafenis komt, maak er dan een feest van. Regel een open bar en dans op de tafels. Ik kijk er trouwens naar uit om ieder van jullie als spookje te doen schrikken.” Het hartverscheurende en grappige schrijfsel laat niemand onberoerd. De moraal van het verhaal maakt ze op het einde van haar afscheid nog eens duidelijk. “We moeten allemaal ons best doen om te genieten van elke dag die we krijgen. Pik alles mee tijdens deze reis die we het leven noemen.”

Het aangrijpende bericht heeft op Facebook al meer dan 30.000 likes verzameld en werd al meer dan 8.000 keer gedeeld. In de reacties loven mensen de puurheid en het doorzettingsvermogen die de overleden vrouw typeerden. ’Wauw. Ik kan niet geloven hoeveel steun ik krijg van overal ter wereld. Al deze reacties tonen aan hoeveel goeds er nog is in deze wereld”, schreef manlief Jeff na het bijzondere overlijdensbericht van 15 december.

Lees hieronder de volledige brief

 

Hello all,I am posting this on behalf of the love of my life. These are her words. Much love to all. - Jeff...

Posted by Heather McManamy on dinsdag 15 december 2015

Niet te missen