Het nieuwe leven van Hanne, Klaasje en Marthe: “Raar dat iedereen nu zo véél over ons wil weten”

Print
Het nieuwe leven van Hanne, Klaasje en Marthe: “Raar dat iedereen nu zo véél over ons wil weten”

De eerste cd van de nieuwe K3 is een feit, en al meteen een schot in de roos: de dubbelaar ‘10.000 Luchtballonnen’ - met daarop twaalf nieuwe liedjes en evenveel oude hits - was al vijfvoudig platina in voorverkoop, goed voor 100.000 exemplaren in Vlaanderen alleen. Klaasje Meijer (20), Marthe De Pillecyn (19) en Hanne Verbruggen (21) weten niet wat hen overkomt. “Onlangs ontmoette ik een vrouw die begon te huilen omdat ze me in levenden lijve zag”, zegt Hanne, die daarmee illustreert dat de hype compleet is. “Ik vond dat vreemd, want wij zijn nog altijd dezelfde meisjes als die van een halfjaar geleden. Maar het bewijst wel dat K3 iets betekent voor veel mensen.”

Voelen jullie je al K3?

Hanne: “Soms.”
Marthe: “Lang niet altijd. Als ik ‘s avonds in mijn bed lig, kan ik het nog altijd niet geloven.”
Hanne: “Ik ook niet. Dan vraag ik me af: ‘Zijn wij nu écht K3?’”
Klaasje: “Ik wel: toch vanaf het moment dat ik op het podium sta. En ook als we onze nieuwe cd staan te presenteren in ons regenboogjurkje.”

Na het succes van ‘K3 zoekt K3’ wordt zowat elke stap die jullie zetten uitvoerig besproken in de media, en daardoor krijgen we ook zicht op jullie agenda van de voorbije weken. Is het echt zo druk geweest?

Hanne: “Het is toch wel pittig, ja.”
Klaasje: “Maar nooit de hele dag. Soms is het wel eens een halve dag wat rustiger. Toen we de cd aan het opnemen waren, hadden we bijvoorbeeld ‘s namiddags vrij.”

Met de aandacht komt ook de kritiek. Zo viel jullie optreden in de slotshow van ‘Rode Neuzen Dag’ niet in de smaak. Van geschrokken?

Marthe: “Dat viel nog mee. Maar waar ik wél van schrik, is wat de mensen allemaal over ons willen weten. Ik denk dan: ‘Zo belangrijk is dat toch niet’, maar tóch staat dat in de weekbladen. Heel raar, alsof het niet over ons gaat.”

Lees het volledige interview met de meisjes dit weekend in HALLO, het weekendmagazine van Het Belang van Limburg.