Patro eindigt 2015 met nederlaag tegen Antwerp (herbeleef)

Print
Patro eindigt 2015 met nederlaag tegen Antwerp (herbeleef)

Foto: Archief

Patro Eisden heeft ook op de laatste speeldag van 2015 niet kunnen winnen. Titelkandidaat Antwerp maakte de Maasmechelaars in eigen huis af met 1-4.

Een efficiënt Antwerp won woensdag de topper in Eupen, dus coach David Gevaert had geen enkele reden om aan zijn ploeg te sleutelen.

In Eisden was de eerste poging voor de thuisploeg, maar Camara trof het zijnet. Antwerp eiste het balbezit op, en dat rendeerde al op het kwartier. Limbombe nette netjes want in een tijd de assist van Hairemans na weinig doortastand verdedigen bij Eisden. Ladrière was de Antwerpdefensie dan weer te snel af, maar mikte laag naast. Eisden viel toen met tien na een aanslag van Adam op Daeseleire. Omolo probeerde het vanuit de tweede lijn. Een plots nog weinig vertrouwen uitstralend Eisden mocht dankbaar zijn dat Deqeuvy en Limbombe de 0-2 tot twee keer toe verkwanselden. Antwerp serveerde zeker voor de koffie niét wat het in Eupen kon, maar was wel zakelijk en bij de zaak. Maar de thuisploeg voetbalde zowaar nog minder bij mekaar. De Great Old besefte dat enkel de drie punten telden, niets minder. Hoe die mee de bus op konden, dat speelde weinig rol.

Na de rust bestookte Patro het Antwerpdoel even fel, dus de Great Old kon snel lustig counteren. Limbombe bediende Dufer, die de 0-2 onder Biersard schoof. Kudimbana hield Camara dan weer van de aansluitingstreffer. Even voorbij het uur velde Omolo met de rebound het Limburgse verdict helemaal. De Keniaan was zelfs nog dicht bij de 0-4. Battista tekende tien minuten voor affluiten nog voor de Limburgse eerredder. Binst legde zelfse nog de 1-4 binnen.

Door de nederlaag eindigt Patro het jaar met amper één competitiezege op een troosteloze vijftiende plaats in het klassement.

Scheidsrechter: Ken Vermeiren.
Toeschouwers: 2.500.
Doelpunten: 16’ Limbombe 0-1, 54’ Dufer 0-2, 66’ Omolo 0-3, 79’ Battista 1-3, 91' Binst 1-4.

PATRO EISDEN: Biersard, Janssen, Obin, Etien, Camara, Battista, Farin, Sroka, Adam, Ladrière (67’ Lambin), Okitokandjo.
ANTWERP: Kudimbana, Dom, Biset, Colpaert, Daeseleire, N’Diaye, Omolo, Hairemans (46’ Malsa), Dufer, Dequevy (75’ Binst), Limbombe (86’ Davigny).
Gele kaarten: 31’ Janssen (fout), 51’ Malsa (fout), 59’ Dufer (fout), 64’ Camara (fout), 75’ Daeseleire (trekfout).
Rode kaarten: 28’ Adam (fout).

Herbeleef de wedstrijd: