KAART. Zoveel personeel heeft uw gemeente in dienst

Print
KAART. Zoveel personeel heeft uw gemeente in dienst

Foto: HBvL

Op dit moment hebben alle Limburgse gemeente- en OCMW-besturen samen 10.441 voltijdse jobs. Dat zijn er 652 minder dan de 11.093 jobs bij het begin van de legislatuur, of een afname met 5,9 procent. Maar hoe zit het nu precies in uw gemeente? Ontdek het op onze kaart.

In de gemeenten die donkerrood gekleurd zijn, is het personeelsbestand (in full-time equivalenten) de voorbije jaren fors gedaald. In de lichtrode gemeenten was de daling iets kleiner en in de groene gemeenten kwamen er personeelsleden bij. U zal merken dat er ook één gemeente grijs gekleurd is. Dat is Herstappe, waar het personeelsbestand gelijk bleef.

Bekijk op deze kaart hoe het zit met het personeelsbestand in uw gemeente:

Hoe het komt dat het personeelsbestand in uw gemeente gestegen/gedaald is, ontdekt u dit weekend in 'Het Gemeenterapport' van Het Belang van Limburg. Daarin gaan we, precies halfweg de legislatuur 2012-2018, na hoe goed of slecht onze gemeenten het doen. Zo krijgt u tijdens de twee weken van de kerstvakantie elke dag een uitgebreid rapport van vier gemeenten. Als toetje serveren we u elke dag een vergelijkend onderzoek voor alle 44 Limburgse gemeenten.

Dit weekend krijgt u in Het Belang van Limburg een rapport van Bree, Lanaken, Ham en Borgloon.

Lees meer over onze gemeenterapporten