CADEAUTIP. Dit leg je onder de kerstboom voor (ver)bouwers

Print

Onzichtbare Boekensteun Foto: Umbra

De feestdagen staan voor de deur, de kerstboom wordt vanonder het stof gehaald, de straten worden versierd en overal beginnen de kerstdeuntjes te weerklinken. Leuk toch, die kerstsfeer? Maar ondertussen kruipt bij iedereen die ene vraag weer in het hoofd: Wat doe ik mijn vriend, vriendin, vader of moeder, grootouder,... cadeau? Wij geven u elke dag vijf cadeautips voor een bepaalde doelgroep. Vandaag: bouwers en verbouwers.

Bouwers en verbouwers zullen wel weten wat te doen tijdens de kerstdagen. Maar dat wil niet zeggen dat u ze geen hart onder de riem kunt steken met een origineel cadeau. Wij lijsten enkele geschenktips op die u waarschijnlijk een extra voorgerechtje zullen opleveren wanneer u een (ver)bouwer bezoekt op kerstavond.

1. Eindelijk bereik in een geïsoleerd huis

Als u het nog niet gemerkt had tijdens de (ver)bouwwerken, dan zal u er snel achter komen: een goed geïsoleerd huis houdt niet alleen de warmte buiten maar ook uw gsm-signaal. Niet erg handig als u plots een werkman (of een pizza) nodig hebt. Daar heeft Proximus iets op gevonden: de Mobile Coverage Extender.

Mobistar had er al een voor op de werkvloer, Proximus trekt deze technologie door naar particuliere woningen. U koppelt het witte apparaatje aan uw modem en wacht tot het zichzelf geïnstalleerd heeft. Nadien zal uw merken dat tot vier toestellen plots opnieuw een optimaal bereik hebben in uw huis of appartement. We hebben het voor u getest in een nieuwbouwwoning die aan alle recente energienormen voldoet én in landelijk gebied ligt. Bellen zonder het toestel lukt ons niet, daarvoor is het signaal te zwak. Meteen na de installatie ervan, hebben we nagenoeg maximum bereik en kan de pizzabezorger langskomen.

Let wel: de vier toestellen die u in huis wil gebruiken moeten minstens 3G-compatibel zijn en u moet een internet- én gsm-abonnement of prepaidkaart van Proximus hebben. Een Mobile Coverage Extender onder de kerstboom leggen voor Telenet-klanten heeft dus maar weinig zin.

De Mobile Coverage Extender kost u 5 euro per maand. U kan er een bestellen via de website van Proximus.

2. Pimp uw boekenplanken “Harry Potter style”

Wil u de woonkamer of bureauruimte van een (ver)bouwer wat meer laten aarden naar Zweinstein? Dankzij deze originele planken lijkt het alvast of de boeken er zweven. Umbra Conceal is niet meteen geschikt voor het volledige oeuvre van Hugo Claus, maar u kan er toch al 9 kg aan literatuur op kwijt.

Een Umbra Conceal Small kost 15 euro, een Large-versie 20 euro. U kan er bestellen via umbra.com.

 

 

3. Klevende spijkers

Een herkenbaar probleem voor iedere doe-het-zelver: als u de juiste spijkers of schroeven al bij de hand hebt, dan stopt u uw hand net iets te diep in uw zak zodat ze zich in het verkeerde oppervlak boren. Dat lost deze MagnoGrip-polsband op.

De magnetische polsband houdt al uw metalen voorwerpen – volgens de website zelfs hamers – binnen handbereik. U kan de band natuurlijk ook gewoon rond uw ladder hangen en zo verder werken.

De magnetische polsband van MagnoGrip kost 15 euro en is verkrijgbaar via magnogrip.com.

4. Warm of koud water? Uw douchekop helpt u verder

Wil u liever niet aan den lijve ondervinden dat uw water te koud of, erger nog, te heet is wanneer u een douche wil nemen? Een lichtgevende douchekop kan u daarbij helpen.

Dit gadget verkleurt op basis van de warmte van het water: groen als het koud is, paars als het lauw is en rood als het heet is. Nog een pluspunt: met wat dancemuziek erbij lijkt het alsof u staat te douchen in een discotheek. Als u nadien nog niet wakker bent…

U kan een lichtgevende douchekop voor 15 euro bestellen via onder andere megagadgets.nl.

 

 

5. Breng de paletten naar uw keuken

Heimwee naar de tijd dat uw voortuin vol paletten stond? Zet er dan enkele in de keuken. Deze houten onderzetters zijn ideaal voor uw potten en pannen en brengen u meteen terug in de (ver)bouwsfeer. Bovendien raakt u ze achteraf makkelijker kwijt dan hun grote broers.

Een pallet-onderzetter van Out Of The Blue kost amper 3.50 euro. U vindt ze onder andere op giftgadgets.be.