© HBVL

CADEAUTIP. Dit hoort onder de kerstboom te liggen voor muziekliefhebbers

De feestdagen staan voor de deur, de kerstboom wordt vanonder het stof gehaald, de straten worden versierd en overal beginnen de kerstdeuntjes te weerklinken. Leuk toch, die kerstsfeer? Maar ondertussen kruipt bij iedereen die ene vraag weer in het hoofd: Wat doe ik mijn vriend, vriendin, vader of moeder, grootouder,... cadeau? Wij geven u elke dag vijf cadeautips voor een bepaalde doelgroep. Vandaag: ultieme cadeautjes voor de muziekfanaat. Van betaalbare gadgets tot hebbedingetjes tot peperduur luisterplezier.

malbrechts

1.Vinyl placematJe mag je oude vinylplaten rustig in de kast laten liggen. Met deze set placemats geef je een tafel een geweldige muzikale uitstraling. Niet alleen leuk en oldskool, ook handig voor de grootste knoeiers onder ons. Te koop voor een kleine 7 euro.

2. Het Wiki muziekkussen

Je kan maar geen afscheid nemen van je favoriete deuntjes? Geen erg, met dit muziekkussen blijven ze door je oren gonzen tot je lekker in slaap valt. Het kussen werkt draadloos met bluetooth en bevat een ingebouwde speaker. Deze luidspreker zit zo goed verstopt dat je hem niet voelt en dat je partner de muziek niet kan horen. Voor 65 euro ligt hij ook in jouw bed.

3. Maak van alles een speaker met de Q-Beat

Met dit leuke gadget tover je werkelijk álles om tot een speaker. Het principe is simpel: je sluit een apparaat, bijvoorbeeld je smartphone, aan op de 3,5 mm jack plug, vervolgens plak je het toestel op alles wat je maar kan bedenken: een emmer, de koelkast, de slaapkamerdeur, je baas,… alles wordt een luidspreker en ieder voorwerp zal je muziek anders doen klinken. Bijzonder verslavend en handig hebbeding en voor 25 euro is het helemaal van jou.

4.Desktop Drumkit

Je zit de hele dag met de meest aanstekelijke ritmes in je hoofd. Of je kan het gewoonweg niet laten om werkelijk alles binnen handbereik te herschapen in een geïmproviseerd drumstel. Dat hoeft niet meer, met deze desktop-kit kan je jezelf even lekker laten gaan en vooral je huisgenoten of collega’s lekker laten meegenieten van de door je hoofd ratelende drumpatronen. Net daarom wellicht iets minder geschikt voor op het werk, maar des te leuker op je bureau thuis. Voor amper 12,50 euro kan je niet mis slaan.

5. 'The Ultimate'

Je houdt van muziek én je hebt net met Euromillions gewonnen? Dan is dit het 'ultieme' muziekcadeautje voor jezelf en ook een beetje voor de buren. Of de hele straat want één enkel exemplaar van deze speakerset produceert maar liefst 146 decibel. Niet verwonderlijk als je weet dat elke speaker 40 subwoofers van 15 inch, 24 woofers van 8 inch en heel erg veel tweeters bevat. De fabrikant beweert dat deze luidsprekers een ultiem geluid voortbrengen. Dat mag ook wel als je het prijskaartje ziet; 1 speaker kost maar liefst 700.000 euro. En als je je muziek graag in stereo beluistert moet je er twee kopen. Een beetje geld teveel? Bestellen kan je hier.