© Koen Bauters

Couleur Café lost eerste namen

Voor de komende editie van Couleur Café vroeg de organisatie aan de fans welke namen ze op de affiche wilden. Meer dan 1.500 mensen vulden hun wishlist in en daaruit bleek een grote vraag naar diversiteit. Chronixx, Goran Bregovic en Pat Thomas en zijn Kwashibu Area Band kleuren als eersten de affiche.

jdb

“Geef ons de wereld op een dienblad, en verras ons”. Dat is de conclusie uit de rondvraag die Couleur Café deed bij haar fans. Voor 2016 wordt dan ook een zeer diverse en kleurrijke affiche samengesteld. Het festival vindt plaats op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel en dat van 1 tot en met 3 juli.

Jamaicaan Chronixx staat voor het eerst op Couleur Café. “De razend populaire geniale Jamaicaan heeft de roots-reggae met succes aan zo’n verjongingskuur onderworpen dat we over een revival kunnen spreken”, klinkt het bij de organisatie. “Hij is zijn ster aan het reggaepantheon aan het binnenhalen.”

Early bird-tickets

Vanuit de Balkan wordt Goran Bregovic vertegenwoordigd: ooit de grootste ster aan het Joegoslavische rockfirmament, dan een gelauwerde soundtrackmaker, maar vooral steevast een heerser op het podium. “Zijn imposante Wedding and Funeral Orchestra, een mix van blazers, operazangers, doedelzakken, strijkers, Bulgaarse- en Romazangers, trekt het publiek steevast mee in een roodgloeiende, kolkende set die nog lang zal nazinderen.”

Het Afrikaanse continent vaardigt Pat Thomas af, die samen met zijn Kwashibu Area Band afrobeat van de bovenste plank brengt.

Vroege vogels die voor 11 januari 2016 een X-Mass Pass kopen, betalen makkelijk 15 euro minder dan vorig jaar. Eind februari start de officiële verkoop tegen de standaardprijzen en worden nieuwe namen aangekondigd.