© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

© natacha peeters

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen ontdekken speelgoed van vroeger

In basisschool Park van Genk hebben de kinderen allerlei speelgoed van vroeger en nu vergeleken met elkaar. We leerden dat de kinderen vroeger veel meer buiten speelden en dat er heel veel speelgoed van nu vroeger niet bestond. Enkele leerlingen hadden ook speelgoed van vroeger meegenomen. Daar hebben we dan ook mee gespeeld. Het speelgoed van vroeger was ook niet zo kleurrijk als nu. En veel speelgoed werd gemaakt van hout en niet van plastic zoals nu.

natacha peeters

We speelden met een sjoelbak. Dat kennen we nu niet meer, maar de kinderen vonden het tof om met speelgoed van vroeger te spelen. Vroeger speelden de kinderen ook ' Ezeltje prik', waarbij ze de staart van de ezel geblindoekt moesten proberen te prikken op de ezel. Wij speelden daar een vernieuwde versie van op het Smartboard !Arne had lego van vroeger bij. Hierbij zagen we dat Lego al heel lang bestaat, maar toch zijn er dingen anders dan het lego waar we nu mee spelen. Hier hebben we ook mee gespeeld.En dan hadden we nog het ontdekhoekje met een aantal poppen van vroeger, knuffelberen van vroeger (meegenomen door Destiny), een magneethuisje om mee te spelen (Dit kennen sommige mama's en papa's van vroeger ook nog! De juf heeft hier vroeger ook nog mee gespeeld).En in een andere hoek konden we met een ganzenbord spelen. Dit is eigenlijk ook al van vroeger, maar als we ganzenborden vergelijken van vroeger en nu, zien we toch een groot verschil.

We hadden een speciale oma uitgenodigd : juf Ghislaine. Zij kwam met heel veel plezier vertellen waarmee zij vroeger speelde !Eerst liet juf Ghislaine foto's zien van haar, toen ze nog maar 6 en 12 jaar oud was.Ook liet ze foto's zien van haar kleinkinderen.Hierna begon ze te vertellen dat ze met haar twee broers en twee zussen in de kerstvakantie puzzelwedstrijden hielden. Want op de televisie vroeger waren er alleen maar tekenfilms op woensdag vanaf 18 uur. Ook vertelde ze dat ze balspelletjes tegen de muur speelde met haar buurmeisje. Dat kon juf Ghislaine nog en dat deed ze ook voor. Wat kon ze het goed ! Het leek echt super moeilijk.Juf Ghislaine had ook een speciale vertelpop mee. Die pop veranderde van roodkapje naar oma en ook naar de boze wolf. De juf vertelde ons het verhaaltje van Roodkapje. Het was zo spannend ! Sommige kinderen kenden het verhaaltje wel, want dat wordt nu ook verteld. Er zijn zelfs tekenfilms van gemaakt. Dat bestond vroeger ook niet.De juf had ook touwtjes mee om mee te spelen. Daar speelde ze vroeger ook mee. Onze juf kende het ook nog en de juf is er zeker van dat vele mama's en papa's het ook nog kennen !Juf Ghislaine leerde het ons en we hebben allemaal zo'n touwtje mee naar huis gekregen. Om samen nog eens met onze mama of papa te spelen.We vonden het super leuk om juf Ghislaine op bezoek te krijgen en te vertellen van vroeger.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio