Gimv investeert in Vlaamse tandartsketen

Print
Gimv investeert in Vlaamse tandartsketen

Foto: An Nelissen

Investeringsmaatschappij Gimv neemt een substantieel belang in Benedenti, een keten van tandartspraktijken. Bedoeling is om de keten over heel Vlaanderen uit te rollen.

Benedenti heeft vandaag drie groepspraktijken: in Herentals, Berlaar en Vlimmeren. Er werken 48 mensen, onder wie zestien tandartsen. Bedoeling is het multidisciplinaire concept - waarbij zo veel mogelijk disciplines onder één dak worden aangeboden - uit te rollen in heel Vlaanderen.

Op hoeveel nieuwe groepspraktijken de keten op termijn mikt, willen Benedenti en Gimv nog niet kwijt. Het kan zowel gaan om overnames van bestaande praktijken, als om de oprichting van nieuwe tandartspraktijken.

De plannen van Benedenti en Gimv zijn ingegeven door de grote uitdagingen waar de sector voor staat. Er is op dit moment een nijpend tekort aan tandartsen in Vlaanderen. Zo is 64 procent van de Vlaamse tandartsen ouder dan 50 jaar. Jaarlijks studeren er maar een tachtigtal jonge tandartsen af.

Het is de eerste investering voor Gimv in de Vlaamse gezondheidsdiensten. Gimv investeerde eerder al in ziekenhuisketens en thuiszorg in Nederland en Frankrijk.