CADEAUTIP. Geschenken voor eco-lovers

Print
De feestdagen staan voor de deur, de kerstboom wordt vanonder het stof gehaald, de straten worden versierd en overal beginnen de kerstdeuntjes te weerklinken. Leuk toch, die kerstsfeer? Maar ondertussen kruipt bij iedereen die ene vraag weer in het hoofd: Wat doe ik mijn vriend, vriendin, vader of moeder, grootouder,... cadeau? Wij geven u elke dag vijf cadeautips voor een bepaalde doelgroep. Vandaag: 'eco-lovers'.

Toegegeven, de klimaatcrisis oplossen met een kerstgeschenk is misschien een tikkeltje ambitieus. Maar koopt u een geschenk voor een echte eco-lover? Dan zit u goed met deze geschenken. En u maakt er de wereld een heel klein beetje mooier mee. 

1. Geef eens een geit

Geen gemekker over slecht gekozen cadeaus of inruilen. Geef dit jaar een geit. Geen zorgen, de ontvanger hoeft zelf geen stal in zijn bezit te hebben.De geit gaat naar slachtoffers van de cycloon SIDR (2007) in Bangladesh. Ze geeft melk en mest, én wordt gekocht op de lokale markt, twee keer winst dus voor de lokale bevolking. Geen fan geiten? U kan ook kiezen voor een varken, ezel of koe. 

37 euro per geit. Verkrijgbaar via Oxfam

 

 

2. Eco-vriendelijke speaker

De eco-lover wiens naampje u trok houdt van muziek? Koop dan een speaker voor zijn iPhone. De speaker van eco-made is gemaakt van gerecycleerd karton. 

9 euro voor een speaker voor iPhone of iPad. Verkrijgbaar via www.eco-made.com

 

3. 'Wine Candle Treasure'

Geef het licht met deze eco-vriendelijke kaars. Het glas is gemaakt van een gerecycleerde wijnfles en hij brandt tot wel 60 uren lang. Ideaal voor romantische avonden. 

49,95 euro via Woocares.com

4. Kweek uw eigen champignonnen

Met deze DIY Mushroom Farm. Met deze set en koffiedrab heeft u binnen de tien dagen verse zelfgekweekte oesterzwammen. Met een beetje geluk nodigt de foodie aan wie u het gaf u uit om ze te komen proeven in een lekker homemade gerechtje.

18 euro. Verkrijgbaar via www.rewinddesign.be


 

5. Zeepjes met een boodschap

Water is kostbaar. Dat weten ze bij 'Stop while using me' al te goed. Daarom maken ze zeep met een boodschap. Wij gebruiken minder water, zij beloven geen artificiële ingrediënten of kleurstoffen te gebruiken. Bovendien verspillen ze geen energie tijdens het productieproces en testen ze nooit op dieren. Daar worden wij blij van. En het wordt nog beter. Een deel van de opbrengsten gaat naar projecten die water voorzien op plaatsen waar er nog geen proper, drinkbaar water is. 

Kit voor op reis met douchegel, shampoo, conditionor, bodylotion en handcrème. 34,90 euro, via www.stop-the-water-while-using-me.com