Zaalvoetbal College Genk in nieuwe sporthal

Print
Genk - In het eerste weekend van december werd de nieuwe sporthal aan het sportcomplex E. Van Dorenlaan in Genk plechtig geopend. Alle zaalsporten kregen een nieuw onderkomen met hypermoderne accommodatie, ook voor de zaalvoetbalploeg van de leraars en vrienden van het St.-Jan Berchmanscollege in Genk.

Volgend jaar is het precies 40 jaar geleden dat deze minivoetbalploeg werd opgericht. Meerdere leraars maakten deel uit van het team en leefden zich uit op maandagavond. Velen zijn gekomen, velen zijn gegaan. Vijfendertig jaar lang speelden ze iedere maandagavond een wedstrijd zonder scheids. Na een zwaar weekend of vóór een zware week waren vele leraars eraan toe om zich af te reageren. Zo kreeg de ploeg de naam 'd'Afreageerders'.

Via een vernuftig systeem werden uit de opgekomen spelers twee ploegen samengesteld. Gemiddeld genomen/gewogen waren ze gewoonlijk met twaalf aanwezig. Elke maandagavond werd de wedstrijd op het scherp van de snee gespeeld, soms sneller dan sommige spelers van KRC.

Uitgezonderd in de grote vakantie speelden ze iedere maandag van het jaar, wat betekent dat ze sinds de oprichting van de ploeg ruim 1600 wedstrijden speelden. De leraars van het eerste uur spelen niet meer (waarschijnlijk wegens "te traag"). Ze komen wel regelmatig kijken naar het zaalvoetbaltornooi, dat jaarlijks in het college van Genk plaatsvindt midden juni. Uit deze hele spelersgroep zijn de laatste drie directeurs voortgekomen, wat er zeker op wijst dat er veel talent in de groep zat.

De wedstrijdanalyses (en andere thema's) werden steeds in één of ander establishment van betere commentaar dan van Stef Wijnants of Aad De Mos voorzien. Bij tegenvallende resultaten hebben we nooit de coach ontslagen: Erik E. is steeds op post, en noteert tijdens de wedstrijd plichtsgetrouw de scores van rood en blauw.

De score van de eerste wedstrijd in de nieuwe sporthal was billijk: 5-3 voor rood. Twee doelpunten en één assist van Marc. De zwevende vloer geeft sommige spelers vleugels!
Wie onze spelers wil bezig zien, kan het promofilmpje van de Stad Genk bekijken op:
https://www.facebook.com/sportingenk/videos/725115890922690/

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio