KV KORTRIJK - MOESKROEN 1-3

Moeskroen gaat met de punten lopen na te late remonte Kortrijk

Print

Moeskroen-Péruwelz heeft drie belangrijke punten binnengehaald na een 1-3 zege op het veld van KV Kortrijk. De Waalse fusieclub scoorde tweemaal voor de rust na evenveel Kortrijkse flaters, maar moest na rust nog alle zeilen bijzetten eens Kortrijk de aansluitingstreffer scoorde. In de absolute slotfase besliste Scepovic de wedstrijd echter op de counter. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

KVK-coach Johan Walem had enkele verrassingen in petto. Walem voerde maar liefst vier wissels door, met Gigot, Marusic, Van Eenoo en D’Haene tussen de lijnen. Daardoor moesten Van Loo, Papazoglou, Kage en Kamara op de bank beginnen. De bezoekers uit Moeskroen deden het zonder de geschorste Mezague, Badri begon op de bank.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Kortrijk begon het best aan de wedstrijd met steriele druk, maar het was Moeskroen dat een eerste keer de neus aan het venster stak. Scepovic mocht vrij aanleggen, maar slaagde er niet in de bal tussen het kader te krijgen. Twee minuten later was het wel raak voor Scepovic, al kwam de 0-1 vooral op de bedenkelijke naam van de Kortrijkse verdediging. Die kregen het leer niet weg in de zestien en zagen tot afgrijzen hoe Scepovic er overhoeks 0-1 van maakte. Kortrijk probeerde wel iets aan de achterstand te doen, maar werd op slag van rust koud gepakt. Scepovic omspeelde veel te makkelijk de buitenspelval en legde de bal in de zestien op een gouden dienblaadje klaar voor de gevolgde Markovic: 0-2 halfweg.

In een spannende tweede helft moest Kortrijk tegen wil en dank het spel maken, maar dat leverde wel kansen aan beide kansen op. Marusic was er tot tweemaal dicht bij, maar het was net niet voor de Serviër. Walem probeerde de wedstrijd te doen kantelen met de inbreng van Hervé Kage, en die was meteen belangrijk. Na een corner van de invaller duwde Tomasevic van dichtbij de 1-2 in doel. De nabije toekomst van Kortrijk zag er weer rooskleurig uit, maar kreeg de bal geen tweede keer tegen de netten. Op de corner besliste matchwinnaar Scepovic de wedstrijd: 1-3!

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

Het is nog maar de eerste keer dit seizoen dat Kortrijk een wedstrijd in eigen huis verliest. Het oninneembare Guldensporenstadion wordt na tien wedstrijden bestuurd door Moeskroen-Péruwelz.

Belangrijkste fases:

12’ - Aan de overkant rolt de bal voor de voet van Marko Scepovic. De Serviër heeft de hoek voor het uitkiezen maar hij mikt naast. Zo gaat het spel goed op en neer.

14’ - GOAL - De Serviër Scepovic is nu wel bij de zaak. Na slecht wegwerken van Tomasevic is de aanvaller er als de kippen bij om het leer mee te pikken. Hij verschalkt doelman Keet met een overhoeks schot. Verdediger Boyer stond ook wel te pitten bij deze fase.

25’ - Filip Markovic gaat op wandel aan de rand van de zestien. Hij veinst en schudt met de kont en haalt dan uit. Hij krijgt de bal echter niet tussen het kader. Goede gelegenheid voor les Hurlus.

44’ - GOAL - Marko Scepovic glipt door de buitenspelval en gaat alleen op doelman Keet af. De Serviër is onbaatzuchtig en legt breed op zijn landgenoot Markovic. De aanvaller legt simpel binnen en tekent voor de 0-2 ruststand. Een ijskoude douche voor de thuisploeg.

50’ - Adam Marusic heeft de aansluitingstreffer aan de voet. Hij komt oog in oog met doelman Vagner maar de Serviër knalt pal op het lichaam van de bezoekende goalie. Zo zal het niet lukken voor de thuisploeg.

65’ - GOAL - Na een hoekschop van Hervé Kage blijft de bal hangen voor de voeten van Zarko Tomasevic. Met zijn rechter hamert hij de bal tegen de netten. Het wordt nog spannend in het Guldensporenstadion.

71’ - Kristof D’Haene zwiept de bal met zijn linker voor de pot. Vagner ziet er niet goed uit en gaat onder de bal door. Marusic knalt echter op het been van Dautovic. De gelijkmaker hangt in de lucht.

83’ - GOAL - Balverlies van Stijn De Smet op het balverlies. Marquet gaat met het leer aan de haal. Hij speelt Markovic aan en nu zorgt hij met een loepzuivere voorzet voor de assist. Landgenoot Scepovic beslist de partij. De Serviër knalt de 1-3 op het scorebord.