Zulte Waregem - Waasland-Beveren 2-1

Snelle goals bezorgen Zulte Waregem nog eens drie punten

Snelle goals bezorgen Zulte Waregem nog eens drie punten

Foto: BELGA

Het was al van 28 oktober geleden dat Zulte Waregem nog eens kon winnen. Daar brachten de mannen van Francky Dury verandering in tegen Waasland-Beveren, dankzij twee snelle doelpunten van Mame Thiam en Mbaye Leye. De bezoekers konden pas laat milderen tot 2-1. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het was niet lang wachten op het eerste doelpunt aan de Gaverbeek. Storm brak los op de linkerflank. Zijn voorzet werd nog licht gedevieerd. Aan de tweede paal tikte Thiam de bal simpel in doel: 1-0. De zevende treffer van de huurling van Juventus. In de 21e minuut stond de 2-0 al op het bord. Goblet ging los onder de corner van Kaya door. Leye hield Buatu af en kopte bal in het lege doel. Assist nummer tien voor Kaya, doelpunt nummer negen voor Leye. Aan de overkant hield Bossut M’Sila van de aansluitingstreffer.

Na rust was het lang wachten op kansen. Zulte Waregem hield de wedstrijd makkelijk onder controle tegen een onmondig Waasland-Beveren. Dik tien minuten voor tijd kwam de 2-1 van Maric dan ook uit de lucht gevallen. Met een zwabberbal vanop zo’n vijfentwintig meter verraste hij Bossut, die er niet al te best uitzag bij deze fase. Verder kwamen de bezoekers echter niet. Ze ontsnapten nog aan de 3-1 toen Benteke net niet aan een indraaiende vrije trap van Kaya kon.

Opvallend: Mbaye Leye scoorde zijn 55e doelpunt voor Zulte Waregem. Daarmee is hij nu de topscorer van Essevee. Hij doet één goal beter beter dan Frederik D’Hollander en 17 beter dan Koen Versyp.

Herbeleef de wedstrijd hier!

Belangrijkste fases:

3’ M’Sila wordt op de rechterflank diep gestuurd en haalt de achterlijn. Hij wordt echter ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel.

8’ GOAL. Storm breekt los op de linkerflank. Zijn voorzet wordt nog licht gedevieerd. Aan de tweede paal tikt Thiam de bal simpel in doel: 1-0, de zevende treffer van de huurling van Juventus.

17’ Bossut glijdt en pakt de bal voor de aanstormende Gano. Die wordt teruggefloten wegens buitenspel, uit de herhaling blijkt dat ook dit ten onrechte is.

21’ GOAL. Goblet gaat los onder de corner van Kaya door. Leye houdt Buatu af en kopt de 2-0 in het lege doel. Assist nummer tien voor Kaya, doelpunt nummer negen voor Leye.

24’ Moulin dropt een vrije trap aan de tweede paal. M’Sila heeft de aansluitingstreffer aan het hoofd maar Bossut brengt knap redding.

78’ GOAL. Hij heeft buskruit in de voeten en bewijst dat met deze vrije trap. Met een zwabberbal vanop zo’n vijfentwintig meter verrast hij Bossut, die er niet al te best uitzag bij deze fase: 2-1.

91’ Kaya met de indraaiende vrije trap. Benteke staat aan de verste paal klaar om te scoren maar hij kan net niet bij de bal.