KV MECHELEN - LOKEREN 1-1

KV Mechelen en Lokeren houden elkaar in evenwicht na spektakelrijke eerste helft

Print
KV Mechelen en Lokeren houden elkaar in evenwicht na spektakelrijke eerste helft

Foto: BELGA

Propaganda voor het voetbal. Beter valt de eerste helft van KV Mechelen-Lokeren niet te omschrijven. De eerste 45 minuten waren een echt spektakelstuk met twee doelpunten en een resem kansen. Na de rust was het allemaal wat minder, maar dat werd beide ploegen dan ook graag vergeven door de toeschouwers. Door het 1-1 gelijkspel zijn Georges Leekens en zijn Lokeren nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Het beloofde een uitermate interessante wedstrijd te worden in het AFAS-stadion. Lokeren verloor - met dank aan Georges Leekens - geen enkele keer in de laatste vier wedstrijden, KV Mechelen wilde de sterke thuisreputatie na de stevige 1-4-nederlaag tegen Club Brugge nieuw leven in blazen.

En kijk, de hoge verwachtingen werden meteen ingelost. KV Mechelen begon stevig aan de partij en nadat Paulussen eerst een voorzet nog tegen de dwarsligger had zien waaien, opende Hanni even later de score met een heerlijke knal. De Waaslanders waren even van slag en mochten van geluk spreken dat Veselinovic amper twee minuten later zijn kopbal voorlangs zag verdwijnen. Het sein om eindelijk te reageren, dachten ze bij Lokeren. Maric strafte slecht uitverdedigen van Volkov genadeloos af en joeg de bal onhoudbaar in het dak van het doel.

Eerst Lokeren, dan Matthys

De rollen waren nu helemaal omgedraaid. Lokeren drukte, KV Mechelen leek het even niet meer te weten. Cocalic kon nog net beletten dat Enoh een aarzeling in de Mechelse defensie afstrafte, even later haalde Malinwa opgelucht adem toen een afgeweken vrije trap van Overmeire maar net naast verdween. Mechelen ontwaakte uit een vroege en korte winterslaap en knokte zich terug in de wedstrijd, maar Naessens en Hanni kenden weinig succes met hun kopballen. Jubilaris Tim Matthys - die zijn 250ste wedstrijd op het hoogste niveau speelde - ging er zich dan maar mee moeien. Eerst zag de Gentenaar een schicht naast verdwijnen, vervolgens vond hij twee keer Verhulst op zijn weg. Eerst tikte die laatste een voorzet nog net in hoekschop, in een tweede fase bleef hij het koelst in een rechtstreeks duel met Matthys. En ook viermaal was geen scheepsrecht, want de paal hield de 1-1 tot aan de rust op het bord.

Spanning troef

De toeschouwers werden dus verwend in de eerste helft en konden gerust vrede nemen met een iets mindere tweede. Overmeire testte nog eens de reflexen van oude rot Gillet, aan de overkant kon Rits net niet profiteren van een slechte terugspeelbal. Het tempo zakte wat en het vet leek dan wel van de spreekwoordelijke soep, spannend bleef het wel. Jankovic gooide nog Wolski in en aan de overkant mocht Ansah het nog proberen forceren, maar beide heren kenden weinig succes. Door dit gelijkspel schuiven beide ploegen een plaatsje op (naar plek tien el elf) en hebben ze elk 22 punten. Zondag kan Standard wel weer haasje-over doen.

Opmerkelijk:

Een oude vos verleert zijn streken niet. Na 24 minuten voetballen belette Lokeren-trainer Georges Leekens Mechelen-speler Paulussen om het spel snel te hervatten. Boegeroep was uiteraard zijn deel.

Belangrijkste fases:

6’ - Een voorzet vanop de rechterflank verdwijnt aan de tweede paal bijna achter Verhulst in doel. De lat houdt Paulussen echter van zijn eerste treffer van het seizoen.

7’- GOAL - Sofiane Hanni zet het Mechelse overwicht al snel om in een doelpunt. Hij neemt een botsende bal in één tijd op de slof en laat Verhulst kansloos met een heerlijke knal.

9’ - Het is alarmfase rood voor de bezoekers. Veselinovic verlengt een voorzet vanop de linkerflank met het hoofd, maar de Serviër ziet zijn kopbal voorlangs verdwijnen.

13’ - GOAL - Lokeren komt voor de eerste keer in de buurt van Gillet en scoort meteen de gelijkmaker. Volkov verwerkt een vrije trap ongelukkig in de voeten van Maric. De verdediger jaagt de bal zonder twijfel in het dak van het doel.

39’ - Matthys snijdt naar binnen vanop de rechterflank en besluit met links op doel. Zijn poging verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal.

40’ - In het zicht van de rust drijft de thuisploeg de druk op. Verhulst tipt een voorzet van Matthys over de lat.

44’ - Het blijft kansen regenen in deze partij. Matthys mag alleen op Verhulst afgaan, maar de doelman behoedt zijn ploeg van een nieuwe achterstand.

45’ - Nog geen minuut later mag Matthys opnieuw aanleggen vanop de rand van de grote rechthoek. De ervaren rot krult de bal tegen de paal.

56’ - Rits kan bijna profiteren van een slechte terugspeelbal, maar Verhulst redt de meubelen voor KV Mechelen. Odoi komt met de schrik vrij.

90’ +3’ - Het venijn zat hem bijna in de start. Odoi duikt goed op aan de tweede paal en kopt al duikend op de paal.