Grandioos OKRA-kerstfeest in Brueghelheem Grote-Brogel

Print

Grote-Brogel

Peer - Op vrijdag 11 december heeft in Brueghelheem het jaarlijkse kerstfeest van OKRA-Grote-Brogel plaatsgevonden. Het programma bevatte welkom en bezinning, werking en petitie van Welzijnszorg, etentje met huldiging van 80-jarigen, 85-jarigen, 90/90+-jarigen en echtparen van gouden & diamanten bruiloften, mededelingen met onder meer het jaarprogramma 2016 voor OKRA-Grote-Brogel en het OKRA-jaarthema 2016-2017, enkele sketches van eigen bodem en optreden van de OKRA-dansgroep.

Na een hartelijk welkom door voorzitter Fina Winters werden bezinningsteksten gelezen en liedjes gezongen. Het volledige dagprogramma werd toegelicht en deken Tony Poorters lichtte de Welzijnszorgactie toe: Een toekomst zonder armoede, met de petitie in verband met mobiliteit, gezondheid en huisvesting. Schepen Harry Broekx gaf nadere informatie over het ouderenbeleid van Peer met onder meer het plan om bijkomende woningen te laten bouwen in het centrum op de huidige site van Agnetendal: 70 van de 140 geplande woningen worden assistentiewoningen voor senioren.

De huldiging van de vele jarigen en van alle personen die in 2015 hun diamanten of gouden bruiloft hebben gevierd was een hoogtepunt: zie bijgevoegde foto-1 (jarigen) en foto-2 (gouden en diamanten bruiloften: Henri Leekens kon niet bij zijn echtgenote Mia zijn). Nadat diverse mededelingen van de voorzitter met onder meer toelichting van het jaarplan-2016 van OKRA-Grote-Brogel werden twee ludieke sketches van eigen bodem gebracht door OKRA-leden Truda Vanderhoydonk en Lene Vandekerkhof. Ook het jaarthema 2016-2017 van OKRA - 'Welkom aan boord' -, vertaald in -omarm, ontdek, ontspan en ontmoet met OKRA-, werd toegelicht. Voor 2016 zal ook bijzondere aandacht besteed worden aan werving van bijkomende leden. De 14-koppige dansgroep van OKRA-Grote-Brogel (in samenwerking met OKRA-Kaulille) zorgde voor de animatie.

Rond 16u heeft voorzitter Fina het slotwoord gedaan met dank aan alle 112 aanwezige leden, alle bestuursleden, alle andere  medewerkende vrijwilligers, de dansgroep, Truda en Lene voor hun sketches en de vzw Brueghelheem voor de infrastructuur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio