Oleg Tinkov verrast: “Ik stop met wielerploeg”

Print
Oleg Tinkov verrast: “Ik stop met wielerploeg”

Foto: Photo News

De flamboyante Rus Oleg Tinkov stopt aan het einde van het volgende seizoen met de sponsoring van het Tinkoff-team met onder andere wereldkampioen Peter Sagan en Giro-winnaar Alberto Contador. Dat maakte hij bekend in een exclusief interview met de wielersite Cyclingnews.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Tinkoff Bank heeft het team vijf jaar ondersteund. Vanuit een marketingstandpunt is dat voldoende”, duidde Tinkov zijn beslissing. “De economische situatie in Rusland is niet goed en mijn marketingmensen zeggen dat we alle mogelijke investeerders hebben bereikt die we konden bereiken via het wielrennen en sportsponsoring.”

“De andere reden is complexer en eerder persoonlijk. Ik wil weg uit de sport, omdat ik besef dat niemand met me wil meewerken om het businessmodel van de sport te veranderen. De voorbije twee, drie jaar vocht ik met de ASO en UCI en probeerde ik inkomsten te halen uit tv-rechten, merchandising en de ticketverkoop. Maar niemand steunde me echt en wilde sterk staan met mij.” Vrijdag vertelde de Rus het nieuws aan zijn renners, die momenteel op trainingskamp zijn in Gran Canaria. Enkel Peter Sagan en Rafal Majka hebben een contract tot 2017. Als er geen opvolger gevonden wordt voor de sponsoring, stopt het team met bestaan.