Charleroi houdt maar net stand tegen dapper OHL

Print
Charleroi houdt maar net stand tegen dapper OHL

Foto: BELGA

Charleroi heeft voor het eerst in drie wedstrijden nog eens de drie punten gepakt. Tegen OHL had het genoeg aan twee doelpunten in drie minuten tijd, al kwamen de Leuvenaars nog uit het niets in de wedstrijd dankzij een aansluitingstreffer van Remacle. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Charleroi begon de wedstrijd met maar liefst vier wissels in vergelijking met de match tegen Club Brugge. Baby, Zajkov, Stevance en Pollet verdwenen uit de basis, Ndongala, Saglik, Perbet en Mata maakten hun wederoptreden. OHL-coach Ferrera wisselde maar twee spelers in vergelijking met de met 5-1 gewonnen match tegen Westerlo: Reynaud en Cerigioni kwamen in de plaats van Rougkalas en Kostovski.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De eerste helft had bijzonder weinig om het lijf in het Zwarte Land. Charleroi had wel het meeste honger naar een doelpunt, want de Zebra’s zochten al twee wedstrijden zonder succes naar drie punten. Na zeven minuten was Perbet dicht bij de 1-0, maar een alerte Reynaud kopte net op tijd de bal weg in de zestien. Op het halfuur was Perbet daar opnieuw, maar ditmaal faalde de goalgetter onbegrijpelijk en miste zijn schot.

OHL stelde er bijzonder weinig tegenover, een schotje voorlangs van Trossard was zowat het enige wapenfeit van de bezoekers voor de rust. Net voor rust kwam Tainmont nog bijzonder dicht bij de 1-0. Hij slaagde er echter niet in óp de bal te trappen, waardoor een magere 0-0 halfweg niet meer dan terecht was.

Dolle drie minuten

De tweede helft loste de verwachtingen dan heel wat beter in. Zeven minuten ver in de tweede periode zorgde Dessoleil met een rake kopbal voor de 1-0, nog geen drie minuten daarna stond Perbet dan toch aan het kanon. Op zijn verjaardag maakte hij de 2-0, ook met een kopbaldoelpunt. Toch zal Perbet met een zuur gevoel achterblijven, want net als in de eerste helft faalde hij onbegrijpelijk op een grote kans.

Net niet voor OHL

OHL leek klaar voor de slachtbank, maar kwam toch opeens aansluiten na een goal van Jordan Remacle. Die trapte vanuit het niets en vanuit een scherpe hoek de 2-1 in het linkerzijnetje. De onverhoopte 2-1 gaf Leuven plots vleugels, de bezoekers duwden Charleroi plots met de rug tegen de muur en kregen nog vier doelrijpe kansen. Vooral in de absolute slotfase leek OHL de 2-2 nog uit de brand te slepen, maar invaller Tapoko duwde het leer ver naast het doel van Mandanda buiten. In de stand springt Charleroei naar een negende plaats, OHL blijft vijftiende.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opvallend:

Jordan Remacle moest afgevoerd worden bij OHL na een vreemde blessure. De bezoekende spits leek zich te blesseren toen hij op doel schoot, zonder een tegenstander in de buurt, en kon niet meer verder.