Meisje verliest hele familie en raakt zelf zwaar verbrand, maar wil maar één ding voor Kerstmis

Print
Meisje verliest hele familie en raakt zelf zwaar verbrand, maar wil maar één ding voor Kerstmis

Foto: Facebook Safyre Schenectady’s Super Survivor

Acht jaar is ze en twee jaar geleden verlies ze haar hele gezin in een brand, maar Safyre Terry blijft een positief meisje. Zelfs nu duidelijk is geworden dat ze wellicht vijftig operaties nodig zal hebben om haar brandwonden te behandelen. Wat zo’n kleine meid wil voor Kerstmis? Iets zo simpels, dat heel Amerika ontroerd is.

Safyre Terry verloor haar vader en broertjes in een brand, die wellicht werd aangestoken. Zelf raakte het meisje voor 75% verbrand over haar gehele lichaam. Haar tante vangt haar sindsdien op en probeert haar zo goed mogelijk bij te staan in haar herstel, net als de plaatselijke gemeenschap van New York, waar Safyre woont. Maar toen vroeg Safyre iets zo simpels voor Kerstmis, dat plots heel Amerika ontroerd werd.

Het meisje had gezien hoe haar tante een ijzeren boompje neerplante in de woonkamer om de kerstkaartjes aan vast te pinnen. Er was ruimte voor zo’n 100 kaartjes, “maar zelf krijgen we er altijd maar een tiental. Safyre vond de boom echter zo mooi dat ze hem wou volhangen. Het meisje postte daarop een oproep op Facebook: “Het enige dat ik wil is een kerstboom vol kaartjes. Stuur er me alsjeblieft eentje”, las het bijschrift.” Meteen ging heel Amerika aan het schrijven, waarop Safyre hopen post kreeg en ondertussen al ettelijke boompjes kan vullen.

Wil je zelf een kaartje sturen? Dan kan dat naar: Safyre Terry, P.O. Box 6126

Schenectady, NY 12306, USA.