71e editie Nokere Koerse-Danilith Classic live op televisie

Print
71e editie Nokere Koerse-Danilith Classic live op televisie

Foto: Hendrik De Rycke - HDR

De organisatoren van de pas naar ‘eendagswedstrijd buiten categorie’ gepromoveerde wielerklassieker Nokere Koerse-Danilith Classic kregen van de VRT te horen dat hun wedstrijd op woensdag 16 maart 2016 live zal worden uitgezonden. Ook Eurosport zal de wedstrijd rechtstreeks uitzenden.

Wielrennen op Sportwereld.be

“In tijden van bezuinigingen zijn we uiterst tevreden dat de VRT de finale van onze koers voor de duur van zo’n 2u30 live op televisie gaat brengen. Dit jaar kregen we van de UCI de promotie van categorie 1.1 wedstrijd naar eendagswedstrijd buiten categorie aangezien wij telkens een uitmuntend rapport kregen van de wedstrijdleiding. Deze rechtstreekse uitzending is opnieuw een fikse opsteker voor ons bestuur”, stelt organisator Marc Van Cauwenberghe.

“Wij hebben nu al de bevestiging dat zes Worldteams de start zullen nemen vanop de Markt van Deinze. Dat zijn Lotto-Soudal, Etixx-Quick Step, FDJ, Giant-Alpecin, Team Sky en Lotto.NL-Jumbo. Het aantal Worldteams zal wellicht nog opgetrokken worden de komende weken. Daarnaast zijn er al een pak kandidaturen binnen van professioneel continentale teams die interesse hebben in onze wedstrijd. Wellicht behouden we hetzelfde parcours van vorige editie. Dat wil zeggen een grote lus vanuit Deinze naar Nokere waar op en rond Nokereberg nog enkele plaatselijke ronden volgen”.

Dit jaar won Kris Boeckmans Nokere Koerse-Danilith Classic.