Van den Broeck met Katusha opnieuw naar de Tour

Print
Van den Broeck met Katusha opnieuw naar de Tour

Foto: pn

Jurgen Van den Broeck gaat volgend jaar opnieuw naar de Tour de France. De 32-jarige Kempenaar kreeg van de ploegleiding van Katusha de verzekering dat hij zich klaar moet houden voor het zomerevenement. Samen met Rodriguez gaat hij zich in Andorra voorbereiden op een evenement waar hij zijn carrière op bouwde, maar dit jaar werd thuisgelaten door Lotto-Soudal.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Ik ben er uitermate blij om. Ik kijk er echt naar uit. Eerst wachtte mijn nieuwe werkgever het parcours af om te besluiten wat voor twee ronden ik in 2016 rijd. Ploegleider José Azevedo is ervan overtuigd dat ik nog niets van mijn kwaliteiten heb ingeboet. Het doet deugd dat dit team zoveel vertrouwen in mij heeft”, stelde Van den Broeck gisteren tijdens de presentatie van het nieuwe project Katusha dat in Calpe werd voorgesteld.

“Ik rijd dit jaar grotendeels hetzelfde programma van Joaquim Rodriguez. De eerste afspraken zijn de Luikse klassiekers waar 'Purito' kopman is maar waar ik mijn rol in functie van hem kan spelen. Na de Tour rijd ik aansluitend de Vuelta, ook met hem.'' De enige Belg bij Katusha begint het seizoen in februari in de Ronde van Oman. Hij koerst een eerste keer samen met Rodriguez in Tirreno-Adriatico.