Familie en vrienden nemen afscheid van vermoorde huisarts

Print
Familie en vrienden nemen afscheid van vermoorde huisarts

Foto: kds

Brugge / Ingelmunster -

Honderden vrienden, kennissen en patiënten hebben zaterdagmiddag in het Brugse crematorium afscheid genomen van dokter Patrik Roelandt (64). De huisarts, die zich erg inzette voor de veiligheid van artsen, werd op 1 december vermoord tijdens een huisbezoek.

Naast familie, vrienden en kennissen, was ook de beroepswereld van de artsen goed vertegenwoordigd bij de uitvaart van dokter Roelandt. Hij werd meermaals geprezen voor zijn inzet en zijn werkethiek. Naast huisarts, was hij ook spreekbuis van diverse beroepsverenigingen.

Voorzitter van de Orde der artsen, Michel Deneyer, noemde de man een belangrijke schakel voor de nationale raad. “Vertrouwen was voor hem een vanzelfsprekend begrip. Dat net dat grenzeloos vertrouwen in de medemens hem het leven heeft gekost, is moeilijk te begrijpen”, zei Deneyer. Alle aanwezige sprekers uit de beroepsordes en huisartsenkringen waren het erover eens: in nagedachtenis van Patrik Roelandt moet verder naar een oplossing gezocht worden om de veiligheid van huisartsen bij het uitoefenen van hun beroep te garanderen.

Op 1 december tussen 15 en 16 uur werd de huisarts in de Rozestraat in Ingelmunster met een messteek in de hals om het leven gebracht tijdens een huisbezoek bij D.S. (55) uit Ingelmunster. De verdachte werd kort na de feiten opgepakt.