Bende overvallers opgepakt in Brussel

Print
Brussel -

Het Brusselse gerecht heeft onlangs vier mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks overvallen op speelzalen. De vier werden door onderzoeksrechter Huguet onder aanhoudingsbevel geplaatst en de Brusselse raadkamer heeft hun aanhouding bevestigd. Dat melden de kranten La Dernière Heure en La Libre Belgique en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De bende zou minstens zes overvallen op zijn kerfstok hebben. Meer bepaald zouden ze op 19 januari het Quick-restaurant in het Westland Shopping Center in Anderlecht overvallen hebben en op 29 april het StarCasino langs de Brusselsesteenweg in Overijse.

Daarnaast zouden ze ook de speelzaal Napoleon Games langs de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek overvallen hebben en tot driemaal toe toegeslagen hebben in de speelzaal Birmingham Palace, in de Anderlechtse Birminghamstraat. De bende zou daarbij steevast gebruikgemaakt hebben van dezelfde strategie, waarbij een medeplichtige zich als klant in de speelzaal begaf, de boel verkende en vervolgens de overvallers inlichtte over het aanwezige personeel en cliënteel.