Heerlijke vertellingen in cultuurhuis ‘De Tijd Hervonden’

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - In de conceptstore ‘De Tijd Hervonden’ werd op 10 december de laatste vertelavond van het jaar gehouden. Vier vrouwen en één man vertelden er kortverhalen terwijl de luisteraars aan een goed glas nipten.

Vertellers Madeleine Nieuwlaat, Rita Van Overstraeten, Els Praet, Kitty Van Steelandt waren van Antwerpen gekomen om hun verhaal te doen. De een sterk in de mimiek en de ander taalkundig zeer gevat. Jos Lievens uit Houthalen bracht een uitgesponnen verhaal met gecompliceerde familiale intriges. Godfried Kippers zorgde voor de presentatie.

De conceptstore omvat een literair café met een kunstgalerij en boekhandel. In de bistro kan u terecht voor ontbijt, lunch en desserts. Op regelmatige tijdstippen vinden hier debatten plaats over literatuur, kunst of sociale thema’s en nodigt men auteurs en kunstenaars uit om te praten over hun werk. In de ruimte achteraan is de bibliotheek en een galerie gevestigd waar u in alle rust kunt snuisteren in boeken en van kunst genieten.

De eigenzinnige naam ‘De Tijd Hervonden’ is een imaginair vervolg op een van de grote meesterwerken uit de literatuur van de twintigste eeuw: de romancyclus ‘Op zoek naar de verloren tijd’ (à la recherche du temps perdu) van Marcel Proust.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio