Wout Van Aert stoomt naar zege in het Molse zand

Print
Wout Van Aert stoomt naar zege in het Molse zand

Foto: Belga

Wout Van Aert heeft zaterdag de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De 21-jarige kopman van Vastgoedservice-Golden Palace boekte zijn elfde zege van het seizoen, hij haalde het afgescheiden voor de Nederlander Mathieu van der Poel. Laurens Sweeck werd derde. De vierde plaats was weggelegd voor Sven Nys, hij was in de spurt sneller dan Rob Peeters.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was Laurens Sweeck die het hele pak op sleeptouw nam en zo vormde zich een omvangrijke kopgroep van twaalf renners. Tom Meeusen sprong in de tweede ronde over de balken en pakte hiermee een kleine voorsprong. Meeusen maakte wat verderop echter een foutje in het mulle zand en was meteen op achtervolgen aangewezen. Mathieu van der Poel versnelde en kreeg Wout Van Aert mee in zijn spoor. Achter dit duo trok Laurens Sweeck in de tegenaanval.

In de derde ronde voegde Sweeck zich bij het leidende tweetal. Dit trio kreeg een negenkoppige groep, met daarbij onder andere Sven Nys, Rob Peeters en Tom Meeusen, in de tegenreactie. In de zesde ronde kon Laurens Sweeck het hoge tempo voorin even niet meer aan. Hij kon na verloop van tijd weer aansluiten en dat deden halfkoers ook Tom Meeusen en Rob Peeters zodat we plots vijf leiders kregen.

Met nog vier ronden te rijden haakte ook Sven Nys zijn karretje voorin aan. Wanneer ook Daan Hoeybergs en Lars van der Haar ook de leiders bijbeenden, trokken Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck het tempo weer fiks op. Enkel Wout Van Aert, Rob Peeters en Tom Meeusen konden op drie ronden van het einde de leiders bijbenen. Voor Wout Van Aert ging het allemaal te traag en hij sloeg meteen een mooie kloof. Van Aert trok de slotronde in met een voorsprong van 0:22 op Sweeck. Mathieu van der Poel moest al 0:30 goed maken en het drietal Nys-Meeusen-Peeters volgde op 0:40. Van Aert kwam niet meer in de problemen en pakte zo zijn elfde overwinning van het seizoen. In de strijd voor de tweede plaats moest Sweeck zijn meerdere erkennen in wereldkampioen van der Poel.

Herbeleef de cross hier.

Uitslag:

1. Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) in 1u03:02
2. Mathieu van der Poel (Ned) op 0:20
3. Laurens Sweeck 0:27
4. Sven Nys 0:35
5. Rob Peeters; 6. Tom Meeusen 0:58
7. Lars van der Haar (Ned) 1:34
8. David van der Poel (Ned) 1:48
9. Daan Hoeyberghs 1:53
10. Philipp Walsleben (Dui) 2:17