Jolien Verschueren zegeviert op Zilvermeercross bij de vrouwen

Print
Jolien Verschueren zegeviert op Zilvermeercross bij de vrouwen

Foto: BELGA

Jolien Verschueren (Young Telenet-Fidea) heeft zaterdag in Mol de Zilvermeercross bij de vrouwen gewonnen. De 25-jarige Verschueren haalde het van het Nederlandse duo Sabrina Stultiens en Sanne van Paassen. Laura Verdonschot werd vierde, Loes Sels moest tevreden zijn met de vijfde plaats.

Al vrij snel vormde zich een kopgroep met vier rensters. Dat waren Laura Verdonschot, de Amerikaanse Elle Anderson en de Nederlanders Sanne van Paassen en Sabrina Stultiens. De slecht gestarte Jolien Verschueren kon pas in de tweede ronde voorin aansluiten, maar ging meteen aanvallen.

In het zand kwam Verschueren ten val, maar ze kon ondanks het korte oponthoud toch haar leidersplaats behouden. Even leek Stultiens nog een gooi naar de zege te doen, maar nog voor de afdaling zette Verschueren het op een lopen. Haar koppositie kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

“Mijn start was opnieuw niet goed, al is dat nog zacht uitgedrukt. Eigenlijk was die ronduit slecht”, aldus Verschueren. “Ellen Van Loy schoot bij de start uit haar klikpedaal, waardoor ik schrok en helemaal tot stilstand kwam. Beetje per beetje slaagde ik erin de tegenstandsters bij te benen. Op een gegeven moment kon ik opnieuw versnellen, zodat ik alleen op kop kwam, met het gekende gevolg.”