EK basketbal vindt in 2017 opnieuw plaats in vier landen

Print
EK basketbal vindt in 2017 opnieuw plaats in vier landen

De Belgian Lions vieren Foto: BELGA

Het EK basketbal zal in 2017 opnieuw in vier landen georganiseerd worden. De wedstrijden van de eindronde vinden plaats in Finland, Israël, Roemenië en Turkije. Dat maakte FIBA Europe zaterdag bekend in het Duitse München.

Turkije zal naast een groepsfase ook het verdere verloop tot aan de finale op zich nemen. Die wedstrijden zullen in Istanboel doorgaan in de Abdi Ipekci Arena en de Sinan Erdem Arena. Finland, Israël en Roemenië krijgen elk een groepsfase.

Na 1959 en 2001 is Turkije voor de derde keer het toneel van EK-wedstrijden. In 1967 was Finland al eens aan de beurt. Voor Israël en Roemenië is het de eerste keer. België had een principiële kandidatuur ingediend voor de organisatie van een groepsfase van het EK 2017. Eind oktober besliste de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) uiteindelijk om niet mee te dingen, dit omwille van budgettaire redenen.

Het EK 2015 vond in september voor het eerst in vier verschillende landen plaats. De groepswedstrijden werden afgewerkt in het Franse Montpellier, het Duitse Berlijn, het Kroatische Zagreb en het Letse Riga. Vanaf de achtste finales ging het EK door in het Franse Rijsel. De Belgian Lions eindigden op de 13e plaats, nadat ze in de achtste finales door Griekenland werden uitgeschakeld. Spanje pakte het goud.