Recorddoelman Rogerio Ceni (Sao Paulo) uitgezwaaid door 60.000 supporters

Print
Recorddoelman Rogerio Ceni (Sao Paulo) uitgezwaaid door 60.000 supporters

Foto: AFP

Ongeveer 60.000 supporters hebben vrijdag Sao Paulo-doelman Rogerio Ceni (42) uitgezwaaid. De Braziliaan, die definitief zijn handschoenen opbergt, maakte in zijn carrière 131 doelpunten.

In het Morumbi-stadion van Sao Paulo stond Ceni nog eenmaal tussen de palen tijdens een galawedstrijd voor ‘M1TO’. Ook andere clubiconen zoals Rai, Cafú en Zetti trokken voor de gelegenheid nog eens hun voetbalschoenen aan.

Ceni was 17 jaar oud toen hij bij Mato Grosso zijn debuut maakte. In 1990 trok hij naar Sao Paulo. Hij trad 1.237 keer aan voor de club, wereldwijd speelde niemand meer wedstrijden in hetzelfde shirt. De doelman veroverde 26 titels, waaronder drie landstitels, één Intercontinentale Cup, twee eindzeges in de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League) en één in het WK voor clubs.

De Braziliaan, die 16 jaar de aanvoerdersband droeg, liet in zijn carrière voornamelijk van zich spreken door zijn doelpunten. Zo lukte Ceni in totaal 131 treffers (69 strafschoppen, 61 vrije trappen en één veldgoal), geen doelman deed ooit beter. Sao Paulo maakte eerder al bekend dat het nummer 1 nooit meer aan een speler toegekend zal worden.