Jozef De Kesel vandaag officieel aangesteld als aartsbisschop

Print
Jozef De Kesel vandaag officieel aangesteld als aartsbisschop

Foto: BELGA

Mgr. Jozef De Kesel wordt zaterdag om 15 uur officieel aangesteld als aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Hij zal in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen letterlijk van plaats wisselen met mgr. André-Joseph Léonard en de bisschopszetel zo officieel in bezit nemen.

De eucharistieviering in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen geldt als enige officiële aanstelling voor het volledige aartsbisdom. Zestien Belgische, drie Nederlandse en één Franse bisschop zullen samen met 140 priesters en 30 diakens de eucharistie vieren. De viering wordt geopend door afscheidnemend aartsbisschop André-Joseph Léonard, waarna Giacinto Berloco, apostolisch nuntius in België, in beide landstalen de pauselijke bul voorleest waarin paus Franciscus de aanstelling van mgr. De Kesel plechtig afkondigt.

De aanstellingsviering wordt bijgewoond door ruim 250 genodigden, onder wie het koningspaar en talrijke prominenten uit de religieuze, politieke, gerechtelijke en onderwijswereld.

Zondag om 16.00 uur zal de nieuwe aartsbisschop in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel de Heilige Deur en het door de paus afgekondigde Jubeljaar van de Barmhartigheid openen. Tijdens die viering zal hij ook worden verwelkomd door de katholieke gemeenschap van Brussel.