Mode

Vrouwen verschijnen in Duitsland in lingerie op straat

Print
In Duitsland zijn in diverse steden een aantal mannen en vrouwen in lingerie op straat verschenen. Dit maakt deel uit van een bewustmakingscampagne van fotografe Silvana Denker, die zo de diversiteit van het menselijk lichaam in de kijker wil plaatsen en het onrealistisch lichaamsbeeld van velen hoopt bij te stellen.

In de straten van Koblenz, Keulen en een aantal andere Duitse steden trokken mannen en vrouw hun kledij uit en lieten ze zich gewillig in lingerie fotograferen voor de bewustmakingscampagne #BodyLove campaign van de Duitse fotografe Silvana Denker.

De Duitse fotografe werkte jarenlang zelf met veel tegenzin foto's voor magazines bij tot ze er uiteindelijk genoeg van kreeg. Met haar campagne wil ze de diversiteit van het menselijk lichaam laten zien en duidelijk maken dat het perfecte lichaam zoals het in de media geportretteerd wordt niet bestaat.

"Ik toon mannen en vrouwen zoals ze echt zijn, met buikjes, striemen en andere zogenaamde imperfecties, die van zichzelf houden zoals ze zijn", vertelt Silvana in People. De fotografe recruteerde haar modellen via Facebook en benadrukt dat het niet om professionele modellen gaat. "Sommigen hadden het moeilijk om hun kleding in het midden van de straat uit te trekken en zichzelf bloot te stellen aan het grote publiek, maar achteraf waren ze allemaal bijzonder trots om deel uit te maken van dit project."

 

Niet te missen