Fit & Gezond

Deze kruiden versterken je geheugen

Print
Deze kruiden versterken je geheugen

Foto: *

Kruiden en specerijen zoals rode pepers, peterselie, thijm en kamille zouden het geheugen verbeteren en de breinfunctie versterken. Volgens Braziliaanse onderzoekers bevatten deze kruiden immers allemaal hetzelfde plantenconcentraat dat op termijn zelfs zou kunnen worden gebruikt om ziektes zoals schizofrenie, depressie, Alzheimer en Parkinson te behandelen.

Wie zijn geheugen een boost wil geven of zijn breinfunctie wil optimaliseren, hoeft zeker geen dure supplementen boven te halen. De aanleg van een kruidentuintje volstaat ruimschoots. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Rio de Janeiro bevatten tijm, rode pepers, peterselie en kamille allen een hoog gehalte van een plantenconcentraat dat het brein positief beïnvloedt.

Het specifieke plantenconcentraat apigenin zou de vorming van neuronen in de hersenen en de verbinding tussen de verschillende hersencellen verbeteren, wat dan weer een belangrijke voorwaarde is voor een goede breinfunctie, een optimaal geheugen en sterke leerprestaties.

De Braziliaanse onderzoekers zijn van mening dat deze stof over voldoende potentieel beschikt om eventueel als toekomstige behandeling van ziektes zoals schizofrenie, depressie, Alzheimer en Parkinson te dienen.

 

Niet te missen