Bewolkt met mogelijk een spatje regen

Print
Bewolkt met mogelijk een spatje regen

Er is zaterdagnamiddag veel bewolking waaruit plaatselijk een spatje motregen valt. De wind waait matig, aan zee krachtig, uit het westen tot het zuidwesten. De maxima gaan van 6 graden in de Ardennen tot ongeveer 10 graden elders.

Zaterdagavond en -nacht is het eerst overwegend droog. Na middernacht gaat het van het noorden uit licht regenen. Er staat tijdelijk een vrij krachtige, aan zee een harde, zuidwestenwind. Later wordt het rustiger, bij minima van 5 tot 9 graden.

Zondag is er de hele dag veel bewolking en hieruit valt af en toe lichte regen of motregen, het vaakst gedurende de voormiddag. Er staat eerst een zwakke, veranderlijke wind, later een zwakke tot matige zuidoostenwind. De maxima bedragen 6 graden in Hoog-België en ongeveer 9 graden in de andere regio’s.

Maandag zal naar verwachting droog verlopen met enkele opklaringen, bij zowat 7 graden. Van dinsdag tot en met zaterdag wordt er veel bewolking met af en toe regen verwacht. De temperatuur schommelt overdag rond 12 graden, wat ongeveer 6 graden boven het langjarig gemiddelde is. Ook ‘s nachts blijft het zeer zacht.