Zussen maken ruzie om gehandicapte broer: “René moet maar om één reden het huis uit: geld”

Print
Zussen maken ruzie om gehandicapte broer: “René moet maar om één reden het huis uit: geld”

Foto: Tom Palmaers

Voeren - In Voeren heeft de zorg voor een gehandicapte broer tot een openlijke ruzie tussen vier zussen geleid. De twee jongste zussen willen hun broer René (56) zelfstandig laten wonen, in een huis dat hun overleden moeder speciaal voor hem liet renoveren. De twee oudste willen hem in een rusthuis.

In een klein huis in 's-Gravenvoeren zit René (56) in zijn rolstoel voor zich uit te staren. Hij is de oudste in een gezin van vijf en woont alleen sinds hun moeder Jeanne in oktober 2011 stierf. René is gehandicapt. Zijn moeder zorgde haar hele leven voor haar gehandicapte zoon. Ze had ook voorzieningen getroffen voor als ze er niet meer zou zijn. Ze liet een huisje renoveren op maat van René zodat hij er tot het einde van zijn dagen zelfstandig zou kunnen wonen. Ook zette moeder Jeanne jarenlang elke maand een fors bedrag opzij voor René, zodat hij financieel nooit iets tekort zou komen.

Kort na de dood van Jeanne verliep de opvang van René nog goed. Hij kreeg ’s morgens hulp van het Wit-Gele Kruis, overdag ging hij naar een dagcentrum en bij terugkomst werd hij bijgestaan door hulpverleners van de vzw IN.Z. ‘s Avonds hielp een van de vier zussen hem in bed. Alleen de opvang in het weekend verliep stroef. De spanningen liepen uiteindelijk zo hoog op dat het tot een fikse ruzie kwam tussen de zussen.

Intussen zijn twee zussen een petitie gestart tegen een andere zus. Lees er dit weekend alles over in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio