Man (23) overleden na vechtpartij op Falconplein

Print

Het Falconplein werd deels afgesloten voor de hulpdiensten. Foto: BFM

Antwerpen -

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op het Falconplein in Antwerpen een 23-jarige man van Oost-Europese afkomst gestorven aan de gevolgen van een vechtpartij. Hij stierf ter plaatse als gevolg van een steekwonde in het hart. Voor de feiten zijn zes verdachten gearresteerd. Dat laat het parket weten.

Iets voor 03.00 uur brak er in de omgeving van de Verversrui-Falconplein een vechtpartij uit. Een getuige meldt dat zes à acht personen met elkaar aan het vechten waren. Hierbij werden verscheidene schoten gelost.

Steekwonde in hart

Toen de Antwerpse lokale politie ter plaatse was, werd een 23-jarige man van Oost-Europese origine aangetroffen. Hij was levensgevaarlijk gewond. De politieagenten en hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Hij overleed als gevolge van een steekwonde in het hart.

Drie verdachten werden opgepakt. Zij waren gekwetst en zaten onder het bloed. Eén van de verdachten is een 27-jarige man en wordt er van beticht de schoten te hebben gelost. Later werd ter hoogte van de Belgiëlei een vierde man aangetroffen met een steekwonde. Hij werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. In totaal worden zes verdachten verhoord door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.

Metalen staven en loden bollen

De politie vond in de buurt van de feiten een vuurwapen, twee messen, een bijl, een afgebroken baseballbat, verschillende metalen staven en loden bollen.

Waarom het gevecht zo is geëscaleerd, is nog niet duidelijk. Verder onderzoek zal de beweegredenen duidelijk moeten maken. Het wordt wel niet uitgesloten dat beide kampen elkaar reeds kenden.