Districtsgouverneur bezoekt Vincentius

Print

Bret

Genk - De Genkse Vincentiusvereniging is ongetwijfeld een van de meest actieve van het land. Zij krijgt daarvoor dan ook de erkenning die ze verdient, o.a. vanwege de Genkse Rotaryclubs die hun districtsgouverneur, Emma Groenen, uitnodigden om kennis te komen maken met het centrum aan de Waterbleekstraat 20.

De Sint-Vincentiusvereniging, actief in 150 landen, heeft in onze provincie Limburg 36 'conferenties', zoals men een plaatselijke vereniging noemt. In Genk was er al een in 1888! In 1991 werd de Genkse Vincentiusvereniging her opgericht. Momenteel telt ze meer dan 90 enthousiaste vrijwilligers die zich vanuit het centrum in de Waterbleekstraat inzetten om minderbedeelden uit Genk en omstreken tegemoet te komen om hen zowel morele als concrete, materiële hulp toe te reiken, zonder onderscheid of vooroordeel.
Dat vergt niet alleen inzet van vrijwilligers maar er is ook geld nodig om de voedsel- en kledingpakketten degelijk en evenwichtig klaar te maken. Daarbij kan de Vincentiusvereniging rekenen op haar 'Vrienden' maar ook op de Genkse Rotaryclubs die alle drie elk jaar een substantiële ondersteuning bieden. Daarom nodigden deze clubs dan ook Emma Groenen, gouverneur van , hun district (dat is Oost-België en het GH Luxemburg), uit om eens een kijkje te komen nemen in het centrum.

Vincentiusvoorzitter Guido Vandebrouck gaf enkele markante cijfers: zo worden jaarlijke 120 ton voeding, 60 ton kleren en 30.000 luiers bedeeld. Ga eens kijken op www.luierbank.be. Voor het voedsel is er een samenwerkingsakkoord met Delhaize, maar Vincentius koopt elk jaar ook nog eens voor 50.000 euro voeding. Ook kookpotten en -pannen zijn heel gewenst, dus als je er nog enkele op overschot hebt...
Dit jaar staat vooral de kinderarmoede centraal: leesmateriaal, schoolpakketten en vooral het sociaal fonds zijn hefbomen om hieraan te verhelpen.
De districtsgouverneur was erg onder de indruk, vooral over de gebruikte methodes om armoede vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio