De tunnel ziet er netjes uit

Print

Centrum

Genk - Het is intussen bijna drie maanden geleden dat Fotoatelier Zwiep honderd foto's van Genkenaren aanbracht in de voetgangerstunnel van de Fruitmarkt. Het werkt blijkbaar: de tunnel ziet er nog steeds héél netjes uit.

Fotoatelier Zwiep is een van de creatieve takken van het Genkse jeugdwelzijnswerk. De vijfenveertig leden komen uit heel Genk, maar de uitvalsbasis is Waterschei. Zwiep is méér dan alleen maar foto's maken. Er is ook veel aandacht voor groepsvorming en zingeving.
Eind september kreeg een van hun projecten concrete invulling. In de tunnel vanaf de Fruitmarkt onder de Europalaan door, een plek die voor veel Genkenaren zelfs onbekend was, hingen ze honderd portretten op van mensen van alle leeftijden, van alle rang en stand, allemaal op dezelfde manier gefotografeerd, met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze Genkenaar zijn. G100, honderd Genkenaren, een doorsnee van de bevolking, was dan ook de heel toepasselijke naam.
Deze tentoonstelling is ook een oefening in vooroordelen. Je bekijkt de foto's en stelt je voor wie die persoon kan zijn: aan het einde vind je dan het antwoord en weet je of je je hebt laten leiden door vooroordelen.
De tentoonstelling dwingt respect af. Nu, drie maanden later is alles nog piekfijn in orde. Wie ze wil bezoeken: géén probleem, de tentoonstelling in de tunnel is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 open...

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio