Food

GETEST. Een sponsje zonder bacteriën in twee minuten

Print
En wij die dachten dat we thuis veilig waren. Vergeet het, om elke hoek loert het gevaar. Neem nu dat onschuldig ogende sponsje op de gootsteen waarmee we potten en pannen afwassen of de keukentafel schoonvegen. Een broeihaard van bacteriën, honderd keer gevaarlijker dan een wc-bril.

Die onnozele sponsje zouden jaarlijks verantwoordelijk zijn voor duizenden voedselvergiftigingen. Nou, dan zijn wij al die jaren goed weggekomen. Het goede nieuws is dat er een simpele remedie bestaat: stop het sponsje even in de microgolfoven om de vieze beestjes te doden. Klinkt logisch, aangezien microgolven felle verhitting teweegbrengen. En steriliseerden wij vroeger de melkflesjes van onze kroost ook niet in de microgolf?


Bon, aan de slag. Dat begint met het sponsje onder de kraan te houden en uit te knijpen. Wie dat niet doet riskeert immers zijn poetstuigje in de fik te zien vliegen. Check toch ook even of het geen metaaldraadjes bevat. Tenzij je van vuurwerk in je oven houdt. Oké, sponsje in de oven, twee minuten op de hoogste stand en ... ping, klaar. Auw! Dat is warm. Volgende keer toch maar een schoteltje eronder plaatsen, of een pannenlap gebruiken.


Is ons vieze sponsje nu schoon? Tja, om dat zeker te weten zouden we het naar een labo moeten brengen, maar als we een kookwas gedraaid hebben gaan we er ook van uit dat de hitte haar zuiverende werk heeft gedaan.


Conclusie: wij zijn niet het soort van mensen dat lijdt aan overdreven smet- en bacterievrees maar baat het niet, dan schaadt het niet, dit snelle, eenvoudige trucje. Geslaagd!

Niet te missen