© RL

Pintje betalen met... bananen

Wie vanavond aan de toog van jeugdhuis Club 9 in Beringen een pintje bestelt, hoeft zijn of haar portefeuille voor een keer niet boven te halen. De tappers accepteren immers enkel bananen als betaalmiddel. “Zo willen we ludiek aantonen dat we ons voor aap gezet voelen door de btw-heffing”, zegt projectcoördinator Michiel Claes.

Het bestuur van jeugdhuis Club 9 heeft al een massa bananen in voorraad. Die kunnen de klanten morgen kopen volgens het drankbonprincipe. “Maar als iemand zelf bananen meebrengt, gaan we die niet tegenhouden”, zegt Claes. “Met deze protestactie willen we laten zien dat we geen café zijn. Een jeugdhuis is veel meer, met tal van activiteiten en maatschappelijke projecten.”

Volgens Claes zal het jeugdhuis vanaf januari een boekhouder onder de arm moeten nemen. “Dat zal ons 4.000 euro per jaar kosten. Maar nu worden onze financiën nog beheerd door een moeder van een lid, die dat vrijwillig doet. Zij ziet dat door de complexe wetgeving niet langer zitten, wat begrijpelijk is.”

Wat het jeugdhuis met al die bananen gaan doen lees je in Het Belang van Limburg

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio