PXL brengt Europese onderhoudsexperts samen

Print
PXL brengt Europese onderhoudsexperts samen

Foto: Frank Joosten

Diepenbeek - Twee dagen lang – op 10 en 11 december – verzamelen onderhoudsexperts uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden en België in Hogeschool PXL. Op de agenda: gezamenlijke projectideeën uitwerken die het hoger onderwijs rond onderhoudstechnologie nog beter en performanter moeten maken.

Patrick Pilat, PXL-opleidingshoofd elektromechanica: “We maken sinds enige tijd deel uit van het Maintenance Education Network, maar dit is de eerste keer dat we als gastinstelling de Europese netwerkmeeting organiseren. De ideale gelegenheid dus om ook onze eigen expertise extra in de verf te zetten en na te gaan hoe we in de toekomst nog beter met onze buitenlandse partners kunnen samenwerken, voor onderwijs en onderzoek.”

Ook de PXL-studenten elektromechanica worden mee in de netwerkmeeting betrokken. Hannelore Dierickx, opleidingscoördinator internationalisering: “Binnen PXL beschouwen we studenten als junior-collega’s: net zoals wij – docenten – onze onderzoeks- en onderwijsprojecten toelichten, geven de studenten tekst en uitleg bij de technische projecten die ze zelf uitgevoerd hebben. Ze krijgen ook de tijd om met onze buitenlandse collega’s van gedachten te wisselen en worden mee betrokken in de praktische organisatie van de tweedaagse. Alleen op die manier kunnen we ze vormen tot de flexibele technische professionals die onze bedrijven zo broodnodig hebben.”

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio