Wegwerpgebaar Van Damme kan hem duur te staan komen, ook Overmeire vervolgd

Print
Wegwerpgebaar Van Damme kan hem duur te staan komen, ook Overmeire vervolgd

Foto: Photo News

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van de 18e speeldag in de Jupiler Pro League vijf fases herbekeken. Op basis van de televisiebeelden worden Kilian Overmeire (KSC Lokeren) en Jelle Van Damme (Standard Luik) vervolgd door het Bondsparket.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de 3-1 thuiszege tegen KV Kortrijk plantte Kilian Overmeire in de 48e minuut zijn studs op de enkel van tegenstander Stijn De Smet. De aanvoerder van Lokeren kwam weg met een gele kaart, maar moet na de oproeping door de Reviewcommissie alsnog een schorsing vrezen.

Jelle Van Damme kreeg in het doelpuntenloze gelijkspel bij Waasland-Beveren een gele kaart in blessuretijd. Scheidsrechter Nicolas Laforge vond dat de aanvoerder van Standard Luik iets te veel tijd nam bij een vrije trap. Van Damme was niet gediend met de gele kaart en liet dat met een wegwerpgebaar merken. Door het optreden van de Reviewcommissie krijgt die actie mogelijk nog een staartje. Van Damme wordt dit seizoen al voor de tweede keer vervolgd via de Reviewcommissie. Begin oktober werd hij uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken.

Volgende week dinsdag moeten Overmeire en Van Damme zich verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB.

De Reviewcommissie herbekeek maandag ook nog één fase naar aanleiding van Standard-STVV in de achtste finales van de Croky Cup, maar daaruit werd geen vervolging weerhouden. .